En Sıcak Konular

Derviş’i Baykal’a rakip etme planı

2 Ocak 2008 15:36 tsi
Derviş’i Baykal’a rakip etme planı CHP’de parti içi muhalefetten yeni atak. Baykal’a bayrak açarak partideki görevlerinden istifa eden Eşref Erdem, Genel Kurul’da Kemal Derviş’i Baykal’ın karşısına lider adayı çıkarmak için kolları sıvadı.

CHP’DE Kemal Derviş adı yeniden gündeme getirilmeye başlandı. Parti kararına rağmen sınır ötesi operasyon tezkeresine ret oyu veren ve partideki tüm görevlerinden istifa ederek muhalefet saflarına geçen CHP Ankara Milletvekili Eşref Erdem’in kurultayda Baykal’a rakip olarak Kemal Derviş adını gündeme getirdiği iddia edildi. Kurultaya iki ay kala CHP’nin muhalefet cephesinde genel başkan arayışları hızlandı. Baykal’a karşı adaylığını açıklayan Samsun Milletvekili Haluk Koç çalışmalarını sürdürürken, Mustafa Sarıgül’ün partiden ihraç edilmesi nedeniyle Sarıgülcüler hesaplarını bir sonraki kurultaya erteledi.

ERDEM KİMİ DESTEKLEYECEK?

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a rakip olacak isimler içinse gözler partinin önemli isimlerinden Eşref Erdem’e çevrildi. Baykal’ın 40 yıllık siyaset arkadaşı olan Ankara Milletvekili Eşref Erdem, Irak’a sınır ötesi operasyon düzenlenmesine ilişkin yetki tezkeresine ret oyu vererek sürpriz bir çıkış yapmıştı. Kürt sorunu konusunda parti politikasını sert bir üslupla eleştiren Erdem, CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın Çankaya İlçe Başkanı’nı usulsüz görevden aldığı iddialarının ardından Genel Başkan Yardımcılığı ve Merkez Yönetim Kurul üyeliğinden istifa etmişti. Muhalefet cephesine geçen Erdem’in Haluk Koç ve Sarıgülcüler’e destek vermemesi, kurultayda kimi destekleyeceği sorularını da beraberinde getirdi.

Eşref Erdem star’a yaptığı açıklamada, kesinlikle genel başkanlığa aday olmayacağının altını çizdi. Yeni bir oluşum iddiasına net yanıt vermeyen Erdem, kurultaya dönük olarak partili arkadaşlarıyla bazı çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Edinilen bilgiye göre, Erdemciler Baykal’a karşı kurultayda rakip olarak ünlü ekonomi uzmanı Kemal Derviş adını ön plana çıkardı. Derviş ismine bazı partililer destek verirken, bazılarının ise ‘CHP milletvekili iken partiyi bırakıp giden birinin bize faydası olmaz’ dediği öğrenildi. Derviş’in teklif olması halinde öneriyi değerlendirebileceği iddia edildi. NEŞE SARIDOĞAN

İkinci isim Prof. Batum

ERDEMCİLER’İN üzerinde durduğu ikinci isim ise akademisyen Prof. Dr. Süheyl Batum oldu. Tanınmış bir anayasa hukukçusu olan Batum, halen Bahçeşehir Üniversitesi Rektörlüğü görevini yürütüyor. 52 yaşındaki Batum’a Erdemciler’in sıcak baktığı iddia edildi.

CHP’yi bırakmıştı

2001 krizinden sonra dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’in ABD’den çağırdığı Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Kemal Derviş, Ecevit hükümet döneminde ekonomiden sorumlu bakan olarak görev almıştı. Derviş, daha sonra Baykal’ın davetiyle CHP’ye geçmiş ve geçen dönem milletvekilliği yapmıştı. CHP iktidar olamayınca bakanlık hayali sona eren Derviş, 2005 yılında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Başkanlığı seçimlerini kazanınca milletvekilliğinden istifa ederek tekrar ABD’ye yerleşmişti.
 
 
Star



Bu haber 280 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,637 µs