iyibilgi analiz" /> iyibilgi analiz"/>

En Sıcak Konular

Taraf'a korsan tuzak!

2 Ocak 2008 15:39 tsi
Taraf'a korsan tuzak! Taraf gazetesi esrarengiz ilişkilerin kurbanı yapılmak istendi. Gazetenin adına açılan korsan sitede gazeteye ait olmayan haberler yayınlanıyor. Peki bunların amacı ne? iyibilgi analiz

Taraf gazetesi bugün Mehmet Baransu imzalı "Kim bu korsan Taraf" manşetiyle çıktı. Haberde http//tarafgazetesi.wordpress.com sitesinde Taraf gazetesinde yayınlanmayan iki haberin gazetede yayınlandığı şeklinde verildiği belirtiliyor. Gazetenin çıkışından sadece bir kaç gün sonra kurulmuş olan sitede Taraf'ta yayınlandı diye gösterilen haberler şöyle:

"Türkiye'deki bütün sorunları çözecek formül: Paşa çocukları" başlıklı  birinci haberde Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın damadı ve yeğenleri başta olmak üzere birçok üst düzey komutanın çocukları ve akrabalarının nerede askerlik yaptığıyla ilgili bilgiler var. Haberin altında "Rahat askerlik listesi" adıyla bir liste sunulmuş. Listede, komutanların akrabalarının doğum tarihi, anne ve baba adları, ikametgah ve nüfusa kayıtlı oldukları yerler, acemi ve usta birlikleri, terhis tarihleri gibi ayrıntılı bilgiler yer alıyor.

İkinci haberde ise 12 askeri yetkili ve TSK bünyesinde bulunan iki sivil memurun dağda olan akrabalarının isimleri ve T.C. kimlik numaraları var.

Sitenin "Taraf okurlarına özel notu" ise şöyle: "Merak etmeyin, gazeteniz kanunları ve kendisini korumayı biliyor. Bu siteye bu adresten ulaşım engellenirse google ya da yahoo üzerinden "taraf gazetesi" ya da "taraf gazetesi blog" olarak araştırın bizi mutlaka başka bir adreste bulacaksınız. Yasaklanan sitelere ulaşım sağlayan kaxy.com gibi anonymous Proxy server'ler üzerinden de adresimizi girerek bize ulaşabilirsiniz. Ne bizi ne de sizi durduramazlar."

Şimdi haberlerin içeriklerini ve okurlara düşülen notu üst üste koyunca, burada Taraf gazetesi üzerinden bir güç çekişmenin olduğunu söylemek mümkün. Çünkü düşülen not ve notta belirtilen kararlılık, bu sitenin kişisel bir çaba değil, bir ekibin/örgütün mücadelesinin parçası olduğunu gösteriyor.

Bir mücadele söz konusu çünkü haberlerle birileri bir yerlere bazı mesajlar gönderiyor. Haberlerin sunduğu bilgiler, kolayca yalanlanabilecek türden bilgiler olmadıklarından, kendinden oldukça eminler ve dolayısıyla dışardan edinilmiş olmaları pek mümkün değil. Bu nedenle haber içerikleri, TSK içerisinde bir güç çekişmesinin, bir tarafın diğer tarafı yıpratma çabasının olduğunu ima ediyor.

Ayrıca haberler önce dosyalar halinde Taraf'a yayımlanacakları ümidiyle gönderiliyor. Fakat Taraf gazetesi ihtiyatlı davranıyor ve bu oyuna gelmiyor. Fakat gazete yayınlamayınca internet sitelerinden yayınlıyorlar. Çünkü, yaptıkları haberlerin internet sitesinden değil, Taraf gazetesine "korsan olarak" konu olduktan sonra yayılacağını da hesaplıyorlar. Yani haber, site üzerinden değil, yine Taraf gazetesi üzerinden yayılmış oldu.

Böylece Taraf gazetesi, kendi emelleri için kullanılmış ve çöpe atılmış olacaktı. Çünkü gazetenin hem kapatılması söz konusu olacaktı, hem de akrabalık bağı gibi bir konuyu haber yaptığı için okurları ve kamuoyu nezdinde sahip olduğu imaj zedelenecekti. Bu sayede, Taraf gazetesinin diğer demokratik yaşamla ilgili hayati haberleri şimdiden püskürtülmüş olacaktı.

iyibilgi analiz



Bu haber 861 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,647 µs