En Sıcak Konular

Erdoğan ve Büyükanıt'ın ilginç diyaloğu

2 Ocak 2008 19:21 tsi
Erdoğan ve Büyükanıt'ın ilginç diyaloğu TÜBİTAK'taki açılış sırasında Başbakan Erdoğan ile Org. Büyükanıt arasında ilginç bir konuşma yaşandı. Erdoğan, kurdeleyi kestikten sonra, Büyükanıt’a dönerek şöyle dedi:

TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE) İleri Teknolojiler Araştırma Enstitüsü'nün (İLTAREN) yeni AR-GE binası, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt tarafından törenle açıldı.

Açılış törenine, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Ankara Valisi Kemal Önal, TÜBİTAK Başkan Vekili Nüket Yetiş ve diğer ilgililer katıldı. Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler, enstitüye ilişkin brifingin ardından açılış törenine geçtiler. Erdoğan, AR-GE binasının kurdelesini Devlet Bakanı Aydın, Orgeneral Büyükanıt ve Orgeneral Başbuğ ile birlikte kesti. Başbakan Erdoğan, kurdeleyi keserken, ''İnşallah Silahlı Kuvvetlerimiz bunlarla güvenli yarınlara adımlar atar'' diyerek, tesisin hayırlı olmasını diledi.

Bu sırada, Erdoğan, kurdeleyi kestikten sonra, Büyükanıt’a dönerek, “Bunları saklıyorum Paşam” deyince, Büyükanıt, şaşırarak “Öyle mi” karşılığını verdi. Erdoğan, korumasına dönerek, “Paşam’a da saklayın” dedi.

Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra binayı gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

TÜBİTAK UEKAE

Türkiye'deki en nitelikli AR-GE ortamlarından biri olan İLTAREN'de, Türkiye açısından kritik, yüksek teknoloji seviyeli araştırma geliştirme faaliyetleri yürütülüyor

 İLTAREN'in bağlı olduğu TÜBİTAK enstitülerinden biri olan UEKAE de kalifiye personeli ve uluslararası alanda kabul görmüş altyapısı ile bilgi güvenliği haberleşme ve ileri elektronik alanlarında teknolojik çözümler üretiyor.

1972 yılında kurulan UEKAE, 35 yılı aşkın bir süredir kamu ve özel sektör kuruluşlarıyla ortak AR-GE projeleri üzerinde çalışıyor. Geçen süre içerisinde gelişimini devam ettiren UEKAE, bünyesinde bulunan Kripto Analiz Merkezi, Ürün Geliştirme Bölümü, İLTAREN, Yarı İletken Teknolojileri Araştırma Laboratuvarı, EMI/EMC/TEMPEST Test Laboratuvarı, Akustik Test ve Analiz Laboratuvarı, Ortak Kriter Test Merkezi ve Optoelektronik Laboratuvarları ile araştırma ve geliştirme çalışmaları sürdürüyor. UEKAE, bilgi güvenliği ve ileri elektronik teknolojileri alanlarında NATO'da aktif rol oynuyor.

UEKAE'de sürdürülen araştırma geliştirme faaliyetleri sonucunda geliştirilen kriptografik cihaz ve algoritmalardan NATO kullanımına uygun hale getirilenler, NATO Askeri Komitesi tarafından NATO ve NATO'ya üye ülkelerin tüm gizlilik seviyelerindeki haberleşmesi ve bilgi güvenliğinin sağlanması için onaylanmış bulunuyor.

 



Bu haber 474 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,153 µs