En Sıcak Konular

Dokunulmazlık davetiyeleri yollandı

2 Ocak 2008 23:05 tsi
Dokunulmazlık davetiyeleri yollandı Haklarında dokunulmazlıkları bulunan vekillere savunma davetiyeleri gönderildi. Davetiye gönderilenler arasında Başbakan Erdoğan, Baykal ve DTP'li vekiller bulunuyor.

Meclis’te dokunulmazlık dosyalarının görüşülmesi için oluşturulan üç ayrı hazırlık komisyonu çalışmalarına devam ediyor. TBMM Anayasa-Adalet Karma Komisyonu'ndaki 78 dosya için oluşturulan hazırlık komisyonları, milletvekillerine, savunma haklarını kullanmaları için davetiye gönderdi.

Hakkında dosya bulunan milletvekilleri arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Deniz Baykal ve DTP’li milletvekilleri de bulunuyor.

Komisyonlar, hakkında dokunulmazlık dosyası bulunan milletvekillerine yazı göndererek, savunma haklarını kullanmalarını istedi. Milletvekilleri yazılı savunma gönderebildikleri gibi, komisyona bizzat gelerek sözlü savunmada bulunabilecek, hatta istemeleri halinde, yerine başka bir milletvekilini de gönderebilecekler.

Hazırlık komisyonlarının çalışmalarını tamamlamasının ardından, hazırladıkları raporlar, üst komisyon olan TBMM Anayasa-Adalet Karma Komisyonu’nda ele alınacak. Komisyon, bu konudaki çalışmalarını 1 ay içinde sonuçlandıracak. Komisyonunun raporu daha sonra Genel Kurul’da okunacak.

Üç ayrı hazırlık komisyonu, milletvekilleri hakkındaki 78 dokunulmazlık dosyası, 26’şar dosya halinde eşit olarak paylaştı. Kurulan üç ayrı hazırlık komisyon çalışmaları, AKP Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, İstanbul Milletvekili Güldal Akşit ve Isparta Milletvekili Haydar Kemal Kurt tarafından yürütülüyor.

Komisyondaki 78 dokunulmazlık dosyasının 66'sı 22. Dönemde, 12'si ise bu dönemde gelenlerden oluşuyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın yanı sıra Hakkari Bağımsız Milletvekili Hamit Geylani ile 5 DTP’li milletvekilinin de dokunulmazlık dosyası bulunuyor.



Bu haber 360 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,728 µs