Bilaval'a amca darbesi! | " /> Bilaval'a amca darbesi! | "/>

En Sıcak Konular

Bilaval'a amca darbesi!

3 Ocak 2008 09:25 tsi
Bilaval'a amca darbesi!
700 binlik Butto aşiretinin lideri ve Benazir'in amcası Mümtaz, Pakistan Halk Partisi liderliğine Benazir'in oğlu Bilaval'in getirilmesine, babası Asıf Ali Zerdari'nin aşiret mensubu olmaması nedeniyle itiraz etti.

Pakistan'da bir hafta önce suikasta kurban giden muhalefet lideri ve eski Başbakan Benazir Butto'dan boşalan Halk Partisi Başkanlığı'na 19 yaşındaki oğlu Bilaval Zerdari'nin getirilmesine 700 bin mensubu olan Butto aşiretinin lideri Mümtaz Butto (74) itiraz etti.

Benazir'in amcası olan Mümtaz Butto, Benazir'in yerine oğlunun geçmesini istediği öne sürülen vasiyetin gerçekliğinin şüpheli olduğunu savundu. İngiliz "The Times" gazetesine göre, amca Butto, "Birdenbire daha önce hiç kimsenin görmediği bir vasiyet ortaya çıktı" diyerek hem Bilaval'ın liderliğinin hem de Benazir'in kocası Asıf Ali Zerdari'nin Halk Partisi eşbaşkanlığının geçersiz olduğunu ima etti.

Benazir'in babası Zülfikar Ali Butto'nun birinci kuzeni olan Mumtaz Butto, Bilaval'ın adına Butto ekleyerek Bilaval Butto Zerdari yapmasını da eleştirdi. Aşiret adetlerinin bozulduğunu savunan Mümtaz Butto, bir gecede Butto olunamayacağını ve dolayısıyla Bilaval'ın partinin başına geçmeye hakkı olmadığını bildirdi.

Mümtaz Butto, Halk Partisi liderliğine ya halen Londra'da yaşayan Benazir'in küçük kız kardeşi Sanem Butto'nun ya da 1996'da siyasi bir cinayete kurban giden Benazir'in erkek kardeşi Murtaza Butto'nun 2 çocuğundan birinin getirilmesi gerektiğini kaydetti. Murtaza Butto'nun Zülfikar Ali Butto adında 18 yaşında oğlu ve 25 yaşında Fatima Butto adında kızı bulunuyor.

Pakistan Halk Partisi'nin Butto ailesinin akıttığı kan ve terle kurulduğunu söyleyen Mümtaz Butto, "Liderlik Sanem veya Murtaza'nın oğlu ya da kızına geçmeli. Zerdariler parti için hiçbir şey yapmadı. Hep partiden yararlandılar. (Asıf Zerdari'yi kastederek) Arabasına benzin koyacak parası olmayan biri saraylar ve çiftlikler sahibi, dolar milyarderi oldu" diye konuştu.

Mümtaz'ın itirazlarına Halk Partisi Sözcüsü Ferhatullah Babar'dan sert yanıt geldi. Babar, "Murtaza'nın dul eşi Ginva, Bilaval'ın liderliğine karşı çıkmadı. Mümtaz'ın sözleri kendi hayal kırıklığından kaynaklanıyor" dedi.

milliyet



Bu haber 370 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,851 µs