Çözüm istemeyen Aleviler var | " /> Çözüm istemeyen Aleviler var | "/>

En Sıcak Konular

Zafer Üskül: Çözüm istemeyen Aleviler var

3 Ocak 2008 09:44 tsi
Zafer Üskül: Çözüm istemeyen Aleviler var AK Parti Milletvekili ve Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, bazı Alevi örgütlerin çözümsüzlükten beslendiğini söyledi. Ordunun statüsüyle ilgili olaraksa "Anayasa taslağını bekleyin" dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili ve Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Prof.Dr. Zafer Üskül, AB uyum yasalarına rağmen insan hakları ihlallerindeki artışlar, Hrant Dink davası ile ilgili gelişmeler, Şemdinli davasının seyrindeki değişiklik, Ak Parti'nin "Alevi Açılımı" ve yeni anayasa süreci hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İnsan Hakları Komisyonu'nun dört ay önce oluştuğunu belirten Zafer Üskül, Hrant Dink olayında soruşturmada bir eksiklik olup olmadığını araştırmak için bir alt komisyon kurulduğunu söyledi. Bunun dışında kendilerine gelen başvuruları da takip ettiklerini söyleyen Üskül, medyada çıkan iddiaları da ihbar kabul edip incelediklerini vurguladı.

Prof. Üskül, mevcut anayasada egemenlik tarifi yapılırken bürokratik kurumların milli iradenin önüne konduğunu söyleyerek, "Örneğin Anayasada şöyle deniyor, 'Egemenlik Anayasa'da yazılı olan ilgili kurumlar aracılığıyla kullanılır.' Böylece YÖK gibi birçok kurum halktan yetki almadan egemenlik kullanıyor. O zaman seçilmiş meclisin egemenlik alanı daralıyor. Yeni anayasada biz 'egemenliği yasama, yürütme ve yargı kullanır' diye belirttik." şeklinde konuştu.

Alevi açılımının mutlaka olacağını belirten Üskül, bazı Alevi örgütlerin sorunların çözülmesini istemediklerini söyledi. Bu örgütlerin çözümsüzlükten beslendiğini vurgulayan Zafer Üskül, henüz ortada bir şey yokken gösterilen tepkilerin anlaşılmasının çok zor olduğunu da belirtti.

Zafer Üskül, yeni anayasada ordunun statüsü hakkında ki tartışmalara da, bekleyip görülmesi gerektiği yorumunu yaptı.

 

Taraf



Bu haber 586 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,782 µs