En Sıcak Konular

Pakistan'dan Afganistan'a kaçış

3 Ocak 2008 10:56 tsi
Pakistan'dan Afganistan'a kaçış Pakistan'ın kuzeybatısındaki mezhep çatışmaları yüzünden son iki haftada yüzlerce aile Afganistan'a sığındı. Yetkililer, sığınmacıların çoğunun kadın ve çocuk olduğunu ve çoğunluğunun akraba ve tanıdıklarının evlerinde kaldığını belirtti.

Afgan yetkililer, Pakistan'ın Kurram bölgesindeki çatışmalar yüzünden son günlerde çoğunluğu Sünni 900 ailenin Afganistan'ın Host ve Paktia eyaletlerine geçtiğini söyledi. Yetkililer, Afganistan'a sığınanların çoğunun kadın ve çocuk olduğunu ve çoğunluğunun akraba ve tanıdıklarının evlerinde kaldığını belirtti.

400-500 ailenin eyaletlerine sığındığını belirten Host Valisi Arsallah Cemal, "durumun kontrol altında olduğunu, mülteci akını nedeniyle ciddi bir tehdit bulunmadığını" söyledi.

Paktia eyaleti Vali Yardımcısı Abdurrahman Mangal ise eyaletlerine 480 kadar aile geldiğini, bunlardan 20-30 kadarının Pakistan'da yaşayan Afgan aileleri olduğunu söyledi.

Yetkililer, ailelere battaniye, kömür, odun ve gıda dağıtıldığını kaydetti. Host Valisi Cemal, Kurram bölgesinde son 30 yıldır bu tür çatışmalar çıktığını belirtti. Kurram'daki son çatışmalarda 21 kişi ölmüş ve bölgede sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başlamıştı. Pakistan yetkilileri, Kurram'ın başkenti Parachinar'da bugün de sokağa çıkma yasağının devam ettiğini bildirdi. Kurram'da Nisan ayında bir Şii camisine düzenlenen saldırıdan sonra çıkan çatışmalarda 50 kişi ölmüştü. Bölgede kasım ayında 3 gün süren ve 91 kişinin öldüğü çatışmalardan sonra ise taraflar ateşkes ilan etmişti. Ateşkesin niçin bozulduğu henüz bilinmiyor.

 haber 7



Bu haber 208 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,114 µs