Taraf 'ın ardında kimler var? | " /> Taraf 'ın ardında kimler var? | "/>

En Sıcak Konular

Sahte Taraf 'ın ardında kimler var?

3 Ocak 2008 10:56 tsi
Sahte Taraf
'ın ardında kimler var? Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, bir süredir gazetenin ismini kullanan bir internet sitesinde orduya ait gizli bilgiler verildiğini, bu sitenin arkasında TSK'nın içinden birilerinin olabileceğini söyledi.

Taraf gazetesi, bugün Mehmet Baransu imzasıyla “Nereden çıktı bu Taraf sitesi?” adlı bir haber yayınladı. Habere göre, gazetenin adı kullanılarak tarafgazetesi.wordpress.com  adlı bir internet sitesi açılmış, ve Taraf gazetesi ile ilgisi olmayan iki haber, bu gazetede yayınlanmış gibi gösterilmişti. Bu haberlerden “Türkiye’deki bütün sorunları çözecek formül: Paşa çocukları” başlıklı ilki, bir çok üst düzey komutanın çocuklarının ve akrabalarının nerede askerlik yaptığıyla ilgili bilgileri açıklamıştı. Aynı site, iki gün önce de “Akrabası PKK’lı olan subayları tanıyalım” başlığıyla, 12 askeri yetkili ve TSK bünyesinde bulunan iki sivil memurun dağda olan akrabalarının isimleri ve T.C. kimlik numaralarını yayınladı.

Haberin altına, sitenin engellenmesi halinde, başka adreslerden yayın yapmaya devam edeceklerini not düşen sitenin arkasında kimlerin olduğu bilinmiyor. Ahmet Altan bugün köşesinde “Esrarengiz işler...” başlığıyla durumdan hoşnutsuzluğunu dile getirdi. 

Elimizde yeni bir bilgi yok, kimin niye yaptığını da bilmiyoruz. Ama askerle ilgili iki haberi arka arkaya bizim adımızla yayınladılar.

Niye böyle bir şey yaptıklarını biz de merak ediyoruz ama, hoşlanmadığımız için bunu açıklamanın daha akıllıca olacağına karar verdik; çünkü normal olmayan bir şey bu.

Bir gazeteye çıkmayan haberi -ya da bir zamanlama hatası yaptılar, bize gönderdiler, biz konuştuktan sonra yayınlayacaklardı, biz haberi kullanmadan onlar yayınladılar, belki böyle bir hata yaptılar.

Birisi normal olmayan bir şey yapıyor bunu görüyoruz, siz de okuyup görüyorsunuz. Şimdiye kadar böyle bir şeye rastlamadım.

BELGELERİ YOLLAYANLAR TAKİPTE

Belgelerin yollandığı zarfın nereden gönderildiğiyle ilgili bir bilgimiz yok, fakat yollayan kişi alıp almadığımızı takip etti.

Sitenin varlığından da bu şekilde haberdar olduk, bir muhabirimiz buldu.

Bize paketin gelip gelmediğini soran telefondaki sesin de nereden aradığını bilmiyoruz. Baktırıyoruz, arıyoruz ama henüz bir şey bulamadık.

Haberi yazdık ki belki birisi bir şey de söyleyebilir bize. Belki bilen biri vardır.

ORDUNUN İÇİNDEN GÖNDERİLMİŞ OLABİLİR

Ordunun içinden haberler bunlar, orduyla ilgili haberler, ama dışarıdan gönderilecek gibi değil. Kim yapıyor, niye yapıyor, bize biraz karışık geldi.

Sadece içeriden birinin bileceği bilgiler bunlar. Dökümleri görseniz, çok ciddi bir şekilde birisi uğraşmış, dökümleri çıkarmış.

Adı yazıyor, yakınlık derecesi yazıyor, nerede, hangi tarihte askerlik yaptığı yazıyor. Araştırdık, çoğu da doğru.

Bunu kullanabilecek tek gazete biziz. Biz bunun için çıktık. Yani “Böyle bir şeyi açıklayacağız” gibi değil de, kimsenin söylediklerini biz söyleriz diye çıktık.

Onun için belki bizim yapabileceğimizi düşünerek böyle bir site açtılar.

ntvmsnbc



Bu haber 698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,829 µs