En Sıcak Konular

Saunacı Kazım Zengin asker firarisi çıktı

3 Ocak 2008 11:59 tsi
Kamuoyunda 'Sauna Çetesi'nin lideri olarak bilinen Kasım Zengin, askerliği sırasında firar ettiği gerekçesiyle askerî mahkeme tarafından tutuklandı.

Kasım Zengin, Küre Operasyonu soruşturmasında ortaya çıkarılan Sauna Çetesi'ne yönelik davada yaklaşık 2 yıldır tutuklu buluyordu. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, 27 Aralık 2007 tarihinde Kasım Zengin'i tahliye etmişti. 22 ay sonra serbest kalan Zengin, bu sevinci yaşayamadan Sincan F Tipi Cezaevi çıkışında askerî inzibatça gözaltına alındı. Zengin'in 10 yıl önce askerlik yaptığı Hatay'daki birliğinden tedavi amacıyla gönderildiği Gülhane Askerî Tıp Akademisi'ndeyken (GATA) birliğine geri dönmeyerek firar ettiği anlaşıldı.

Dün Gaziantep Askerî Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarılan Zengin, tutuklanarak cezaevine konuldu. Zengin'in vatani görevini 18 ay uzun dönem er olarak yapmaya başladığı; ancak 3 ay sonra GATA'ya tedavi için geldiği sırada firar ettiği öğrenildi. Askerî Ceza Kanunu'nun 66. maddesine göre Zengin, askerlikten firar etmek suçu kapsamında 1 ile 3 yıl arasında hapis cezasıyla yargılanacak. Askerî mahkemenin tahliye kararı vermesi durumunda Zengin vatanî görevini firar ettiği birliğinde ya da yeni yerinde tamamlayacak. Sauna Çetesi davasında, Kasım Zengin, eski Emniyet Genel Müdür Vekili Ertuğrul Çakır, Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan ihraç edilen Yüzbaşı Nuri Gökhan Bozkır ile sanatçı İbrahim Tatlıses'in de bulunduğu 18 sanık yargılanıyor. Üzerinde sahte MİT kimliği çıkan Zengin ve adamlarına yönelik 'Küre' operasyonu, Susurluk benzeri skandalı ortaya çıkarmıştı. Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Çakır ve Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli yüzbaşı Nuri Gökhan Bozkır'ın karıştığı soruşturmada şikeden haraç almaya kadar birçok iddia bulunuyor.

zaman



Bu haber 3,322 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,118 µs