En Sıcak Konular

Kovulan imam tehdit mi edildi?

3 Ocak 2008 14:07 tsi
Bahçeli tarafından MHP'deki imamlık görevinden kovulduğunu yalanlayan İmam Demirdelen’in sözlerini değerlendiren Sebahattin Önkibar'dan çarpıcı açıklamalar:

MHP Genel Merkezi’ndeki imamlık görevinden yaka paça kovulduğunu yalanlayan, İmam Mehmet Demirdelen’in sözlerini HABER 7’ye değerlendiren Sebahattin Önkibar çarpıcı açıkamalarda bulundu.  Yalan haber yazmadığını, ve yaşanan hadiseyi İmam Mehmet Demirdelen'den duyduğu gibi yazdığını belirten Önkibar, Demirdelen'in yazıdan sonra gelen tepklerden çok korktuğunu bu yüzden olayı inkar ettiğini söyledi.

"Yaka-paça partiden atıldığım doğru değil. Biraz fazla şişirilmiş. Ben, 'Üç gün üç kere cuma namazına gelmeyenin eli bile sıkılmaz' demedim. Konuyu kapatalı 1.5 yıl oldu. Ben garip hocayım, ne haddime Devlet Bahçeli ile uğraşmak. Sayın Bahçeli'ye de bir kırgınlığım yok" diyen Demirdelen'in sözlerine,  “Ben yalan haber yazmadım." diye cevap veren Önkibar "Yazımdan sonra birçok gazeteci benden , İmam Mehmet Demirdelen'in telefonunu istedi. Ben de verdim. Adamla konuşmasam, telefon numaralarını gazetecilere neden vereyim? Verir miyim?” diyen Önkibar, Mehmet Demirdelen’in Antalya’da yaşadığını söyledi.

Kendisi için "biraz işgüzarlık etmiş" diyen Demirdelen'in ne söylediyse yazdığını ifade eden Sebahattin Önkibar, “ Yalan yazmış olsam, ‘el sıkışma olayını’ nerden nasıl uyduracağım. Yaka paça atıldı diye mizansen olur mu?” diye konuştu.

İMAM ÇOK KORKMUŞTU

Mehmet Demirdelen’in olayı inkar etmesini, gelen tepkilerden çekinmesine bağlayan Önkibar, “Adam biraz korktu haliyle. Demirdelen yazıdan sonra beni aradı ve ‘Herkesin onu aradığını şimdi yapacağın. Beni mahvederler. Bu ne olacak. Zarar verirler bana’ diye serzenişte bulundu.. Adam ürkmüş haliyle. Bayağı korkmuştu.” şeklinde konuştu.

MHP’LİLER DE ARADI

Kesinlikle yalan yanlış haber yazmadığını ısrarla söyleyen Önkibar yaşanan olayın MHP'de de bilindiğini ifade etti. “Ben gazeteciyim. Birinci ağızdan duyduğum bir hadiseyi, oturup yazdım. Bu olayı yazmadan önce bilenler de vardı." diyen Önkibar son olarak şunları söyledi: "Kovulma olayı basına yansıyınca, MHP tabanında ciddi bir hayal kırıklığı yarattı. Genel Başkan 7 senedir bir kere olsun Cuma namazına inmemiş. Bunu duyan teşkilatlar şaşkınlık içerisinde. Beni de arayanlar oldu. Onlar olaya siyasi olarak bakıyorlar. Ben gazeteciyim. Olayı birinci kaynağından dinledim ve yazdım.”

haber 7
 



Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,975 µs