Kaza değil cinayet! | " /> Kaza değil cinayet! | "/>

En Sıcak Konular

Kaza değil cinayet!

3 Ocak 2008 14:13 tsi
Kaza değil cinayet! İzmir’de polis kurşunuyla ölen Baran Tursun davasında duruşmaya 10 gün kala sürpriz tanık ortaya çıktı. Mahkemede üniformasıyla ifade vermek isteyen Astsubay M.Ş: "Kaza değil, polis bilerek vurdu"

Duruşmaya 10 gün kala, İzmir Bayraklı’da 25 Kasım’da polisin dur ihtarına uymayarak kaçan Baran Tursun(20) direksiyon hakimiyetini kaybederek kaza yaptı. Hastaneye kaldırılan Baran’ın ensesinden tek kurşunla vurulduğu ortaya çıktı. Beş gün yoğun bakımda kalan genç, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

HANGİSİ DOĞRU

İlk önce Baran’ın 148 promil alkollü olduğu öne sürüldü, daha sonra polis memuru O.A. tarafından açılan ateş sonucu kafasından vurulduğu iddia edildi. Son iddia ise, polis memurunun Baran ve otomobildeki arkadaşlarını kovalarken dengesini kaybederek düştüğü ve silahının yanlışlıkla ateş aldığı oldu.

Ancak bütün bu iddiaların ardından Baran Tursun’un ölümünün arkasındaki sır perdesini aralayacak bir görgü tanığı ortaya çıktı. Baba Mehmet Tursun’u arayan Astsubay M.Ş., “O gece tek bir el ateş edildi. Polis uyarı yapmadan, hedef seçerek ateş etti. Tanıklık etmek istiyorum.” dedi. M.Ş. o gece gördüğünü iddia ettiği olayı şöyle anlattı:

İHTAR YOK

“Bir arkadaşımla Bayraklı Kavşağı’nda bekliyorduk. Önümüzdeki araba kısa süre sonra hareket etti ve 20-30 saniye sonra polisin tek el ateş ettiğini gördüm. Polis o arabayı hedef seçmişti. Polis ateş ettikten sonra araba birkaç metre sağa sola savrulduktan sonra durdu. O süre içinde polis tarafından herhangi bir uyarı veya dur ihtarı olmadı.”

Olayı bir gün sonra gazetelerden okuduğunu ve yazılanlardan çok rahatsız olduğunu anlatan M.Ş., “Yok polis ihtar etmiş durmamış. Yok sarhoş idi. ‘Polise mukavemet etti ve uyarı ateşi edildi’ gibi haberler beni son derece rahatsız etti. Bundan dolayı mahkemede yaşanılanları tek tek anlatmak istiyorum. Hem de üniformamla. Eğer siz beni tanık olarak yazmazsanız, kendim mahkemeye başvurup yaşananları tek tek anlatırım. Çünkü vicdan azabı çekiyorum.” dedi.

YANLIŞ POLİS Mİ TUTUKLANDI

O gece olaya karışan polislerin ellerindeki barut izi tutanaklarından ilginç bir ayrıntıya rastladıklarını anlatan aile avukatı Av. Bağran, “Şuanda tutuklu bulunan polis memurunun elinde barut izi yok. O gece orada olan diğer polisin elinde barut izi tespit edilmiş. Elinde  barut izi olan dışarıda, barut izi olmayan ise içeride. Bu dava daha çok şeylere gebe. Hep birlikte yaşayıp göreceğiz.” dedi.

BEŞ YIL CEZA ALABİLİR

Başta Cumhurbaşkanı, Başbakan, Adalet ve İçişleri Bakanlarına mektup yazarak olayın aydınlanmasını isteyen baba Mehmet Tursun, “İddia edildiği gibi oğlum suçluysa o da ortaya çıkarılsın. Yeter ki adalet yerini bulsun” dedi.

Öte yandan savcı ilk hazırladığı dosyada sanık polis hakkında TCK’nın 81/1 maddesinde kasten adam öldürmekten müebbet hapis cezası istedi. Daha sonra sanık polis avukatlarının itirazlarını haklı bulan savcı, davayı bu defa TCK 212/2. maddesinden açtı. Olayda “tahrik unsuru olduğu” kabul edildiği için sanığa beş yıl ile 15 yıl arasında bir ceza verilmesi söz konusu.

taraf



Bu haber 329 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,442 µs