En Sıcak Konular

DTP'li Üçer: Gerillalara operasyona karşıyız

3 Ocak 2008 15:52 tsi
DTP Van Milletvekili Özdal Üçer, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin PKK terör örgütüne yönelik Kuzey Irak’a düzenlediği sınır ötesi operasyonu eleştirdi. Nasıl mı?

Demokratik Toplum Partisi Van Milletvekili Özdal Üçer, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK terör örgütüne yönelik Kuzey Irak'a yapılan sınır ötesi operasyonu eleştirdi. Üçer, operasyonun sivil halka yapıldığını iddia ederek, PKK'lı teröristleri de gerilla olarak niteledi. Üçer, “Biz gerillalara karşı operasyon yapılmasına karşıyız. Türkiye, Kürt sorununu çözmek için çalışma yapmalıdır. Kürt sorununu çözümü için tek ulus zihniyeti ve uygulamasından vazgeçip, farklı kültür ve yapıları anayasayla güvence altına almalıdır'' dedi.
Bazı sivil toplum örgütleriyle görüşmek amacıyla Van'a gelen DTP Van Milletvekili Özdal Üçer, Tutuklu Yakınları Yardımlaşma Derneği'ni (TUYAD-DER) ziyaretinde ilginç açıklamalarda bulundu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'a yaptığı sınır ötesi operasyonun sivillere yönelik olduğunu iddia eden Üçer, PKK'lı teröristleri de gerilla olarak niteledi. Türkiye'nin teröristlere yönelik operasyon yapmamasını isteyen Üçer, “Biz değil Kuzey Irak'a, gerillalara karşı bile operasyon yapılmasına karşıyız. Türkiye çok kültürlü bir yapıya sahip. Oysa tek ulus yapısı üzerinden kendini biçimlendirmekte. Kürt sorununun çözümü için tek ulus zihniyeti ve uygulamasından vazgeçip, farklı kültür ve yapıları anayasada yapacağı düzenlemelerle güvence altına almalıdır. Dağdaki gerillarların silahsızlandırılması için temel bir oluşumun başlatılması ve onların sosyal yaşama katılım mekanizmaları oluşturulmalıdır'' dedi.

TÜRKİYE'DE ASKERİ VESAYET VAR

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk hakkında fezleke hazırlanmasını da anti demokratik bulduğunu belirten Üçer, “Bir grup başkanını söylemiş olduğu bir sözden dolayı fezleke hazırlanmasını çok anti demokratik buluyoruz. Bu ülkede bu durum, çok tuhaf bir durum değil. Bunun tek bir isimi vardır, askeri vesayet. Demek ki yargı da hükümette bağımsız değil. Öte yandan Iğdır Milletvekili Pervin Buldan'ın aracında uyuşturucu taşındığı iddiaları ise Buldan'ı ve onun şahsında partiyi yıpratmaya yönelik provakatif bir çalışmadır'' diye konuştu.

Milliyet

 



Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,521 µs