En Sıcak Konular

Sezer: AKP sorunları halının altına süpürdü

3 Ocak 2008 16:02 tsi
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, "AK Parti, millete gerçeği göstermeyerek yüzde 47 oy aldı. Çünkü sorunları halının altına süpürdüler" dedi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, "AK Parti, millete gerçeği göstermeyerek yüzde 47 oy aldı. Çünkü sorunları halının altına süpürdüler" dedi.
Sezer, DSP Aydın İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 2008 yılının ilk çalışmalarına Aydın'da başladıklarını, bunun nedeninin Aydın'ın adı gibi "aydın bir kent" olmasından kaynaklandığını ifade etti.
Türkiye'nin AK Parti iktidarı ile her alanda karanlığa gittiğini öne süren Sezer, şunları söyledi:
"AK Parti millete gerçeği göstermeyerek yüzde 47 oy aldı. Çünkü sorunları halının altına süpürdüler. Geçtiğimiz DSP iktidarı döneminden devraldıkları sağlıklı ekonomik alt yapının üzerine hiç bir şey koymadan ülkeyi 5 yıl idare ettiler. Ülkede var olan ve kendilerinin sebep oldukları sorunları da halının altına süpürerek vatandaştan gerçekleri gizlediler. Ama vatandaş 2008 bütçesinin açıklanmasıyla artık halının altındakileri görmeye başladı. Hükümetin ekonomide çizdiği pembe tablolar geride kaldı." Türkiye'nin dış ilişkilerde, ekonomide, sosyal hayatta gittikçe dibe itildiğini iddia eden Sezer, ülkenin, dış ilişkilerinde hak etmediği bir durumla karşı karşıya bırakıldığını, AB'den koparıldığını öne sürdü.
Hükümetin, terörü ABD'nin desteğiyle çözmeye çalışır durumda olduğunu savunan Sezer, şöyle devam etti:
"Hükümet bir yandan bunları yaparken, diğer taraftan bölücü terörün uzantısı olan Barzani ile iş birliği arayışına giriyor. Bugün Kuzey Irak'taki fiili yönetim muhatap alınır oldu. Tabii bu durum Barzani'yi de memnun ediyor, ama bizim kamuoyumuzu oyalamak için son yaşanan gelişmelerden rahatsızlarmış gibi davranıyorlar. AK Parti halkın oylarıyla iktidar olmasına rağmen halkın çıkarlarına uygun kararlar almıyor. Fakat Türkiye büyük bir ülkedir her zor durumun üstesinden geldiği gibi bu durumun da üstesinden gelecektir."

CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN TARAFSIZLIĞI
Sezer, Cumhurbaşkanı Gül'ün, cumhurbaşkanı adayı olduğunda kendilerini de ziyaret ettiğini, bu ziyaretinde "Ben seçildiğim gün rozetimi çıkartacağım, tam tarafsız bir cumhurbaşkanı olacağım" dediğini ifade etti.
"Cumhurbaşkanı Sayın Gül, bize tarafsız olacağına dair verdiği sözde durmuyor, şu anda kusura bakmasın. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardında bu hükümet daha cüretkar davranmaya başladı" diyen Sezer, şöyle devam etti:
"Bugün anayasa çalışmalarıyla tek adam anlayışı yaratılmak isteniyor.
Yasama, yürütme ve yargı erklerinin birbirini denetlemesi yok edilerek, bu erklerin Başbakanın elinde toplanmasına çalışılıyor. Bir tek adam yönetimine Türkiye'yi taşıyorlar." Sezer, partilerinin her geçen gün halk tarafından tekrar anlaşılmaya başlandığını ifade ederek, DSP'nin yerel seçimlerin parlayan yıldızı olacağını öne sürdü.
 

Aktif haber



Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,610 µs