En Sıcak Konular

“Dink cinayetinin arkasında Gladyo var”

3 Ocak 2008 16:22 tsi
“Dink cinayetinin arkasında Gladyo var” Hrant Dink cinayetinin üzerinden tam bir yıl geçti. Gelinen aşamada cinayet aydınlanmış, gerçek failler bulunmuş değil. Bu konuda konuştuğumuz Hrant Dink’in avukatı Erdal Doğan’a göre 'Cinayetin arkasında bir Gladyo yapılanması var ve bu yapı

Dava kısaca şuan hangi aşamada? Geçtiğimiz bir yıl içerisinde geldiğimiz nokta nedir?

Bir yıl geçmesine rağmen bir davada ilk yapılmış olması gerekenler şimdi yapılıyor ancak. İlk aşamada yani. Çok sanıklı olduğu için avukatlar olarak, 2-3 tanesi hariç sanıklara soru sorabilmiş değiliz hala. Fakat bu tip davalarda bunu mümkün kılmak için, duruşmalar ya ardı ardına yada 2-3 gün arayla olur. Fakat şuana kadar duruşmalar arasında 3-4 ay gibi uzun süreler var.

Bunun anlamı ve sebebi nedir peki?

Bir kere bu durumda adil yargılama olumsuz yönde etkilenmiş oluyor. Bu uzun süre zarfında delil karartma imkanı çok.

Peki bunu bugün Dink ailesinin Başbakanlık Teftiş Kurulu’na sunduğu dosyadaki ihmallerle ve eksiklerle beraber düşünmemiz gerekiyor mu? Yani duruşmalar arasında bu kadar zaman olması, Trabzon Emniyetince bir çok belge ve bilginin gönderilmemiş olması, kamera kayıtlarının silinmiş olmasına imkan mı veriyor?

Evet tabiî ki. Soruşturma aşaması hala etkin yapılabilmiş değil. Cinayetin arkasında bir Gladyo yapılanması var aslında. Pelitli mahallesindeki kişilerle de bağlantılı. Bu nedenle Trabzon Emniyeti ve diğerleri belge ve bilgileri saklayıp, tahrif ediyorlar. Ortada birçok kurumları içine alan bir ilişkiler ağı var. Bu Gladyo yapılanması ortaya çıkarılıp çökertilmediği sürece cinayetin aydınlanması mümkün değil.

Adli Tıp raporunda Ogün Samast’ın kemik yaşının 19 olduğu belirtiliyor. Daha önce 17 yaşında denmişti. Şimdi böyle bir değişikliğin anlamı var mı? Dava sürecine bunun ne gibi bir etkisi olacak?

Kayıtlarda 17 yazıyor ama gerçek yaşı 17 olmadığı için Adli Tıp’a biz avukatlar olarak başvurmuştuk zaten. Eğer mahkeme heyeti kabul ederse 18 yaşından büyük olmasına göre yargılanacak. Gizlilik kalkacak, aleni olacak duruşmalar.

İnsan Hakları Alt Komisyonu Başkanı AK Parti milletvekili Mehmet Ocaktan, “faili meçhul değil. Fail belli. Onun için rahatız” demiş.

Hayır. Tetiği çekenin belli olması cinayeti faili meçhul olmaktan çıkarmıyor. Arkasındaki Gladyo yapılanması ortaya çıkarılmadıkça bu cinayet faili meçhuldür. Zaten yeni strateji bu. 18 yaşından küçük genç bir çocuğu tetikçi olarak kullanıp, hatta onu “Milli Kahraman” haline getirip gerçek failler gizleniyor.

Önümüzdeki ilk duruşma 11 Şubat’ta. Bu duruşmadan sonuç alınabilecek mi yoksa yine uzun bir süre sonrasına mı ertelenecek?

Umarım sonuç alınır ama bilemiyoruz tabi. Ama dediğim gibi adaletin yerini bulması için cinayetin arkasındaki Gladyo yapılanmasının ortaya çıkarılması gerekiyor.

www.iyibilgi.com özel



Bu haber 926 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,024 µs