En Sıcak Konular

TTNet'den ücretsiz şarkı indirme sitesi

3 Ocak 2008 16:39 tsi
TTNet abonelerinin ücretsiz şarkı indirebilecekleri site hizmete girdi.

TTNet, ADSL abonelerinin, ücretsiz şarkı indirebilecekleri www.ttnetmuzik.com portalını hizmete sundu. Sitede, en düşük hız ve kotaya sahip 1Mbps hız ve 4GB kotalı paket aboneleri standart üyelik kapsamında her ay sadece 10 adet müzik parçasını bilgisayarlarına indirip, dinleyebilecek.

1Mbps hız ve 4 GB kotalı paket haricindeki tüm ADSL abonelik paketleri sahibi kullanıcıları ise sahip oldukları TTNetMüzik Gold üyelik kapsamında ayda 500 adet müzik parçasını bilgisayarlarına indirebilecek, bu şarkı ya da şarkıları toplamda ayda 100 defayı aşmayacak sefer CD'ye kaydedebilecek ve taşınabilir müzik çalarlarında dinleyebilecek.

TTNetMüzik tarafından hakları özel olarak satın alınmış Tarkan'ın Metamorfoz'u gibi albümler de sadece Gold üyelerin kullanımına sunuldu.

En düşük hız ve kotaya sahip 1Mbps hız ve 4 GB kotalı paket aboneleri isterlerse, 29 Şubat 2008 tarihine kadar ayda 2 YTL karşılığında gold üyelik haklarından faydalanabilecek. 1 Temmuz 2008'den itibaren bu fiyat, 5 YTL'ye yükselecek.

Sitenin tanıtımı dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan TTNet Genel Müdürü Okay Eğdirici, Türkiye'de geniş bant internet bağlantı sayısının 4,5 milyonu aştığını, bunlardan yaklaşık 4 milyonunun hanelerden yapılan bağlantılar olduğunu belirterek, bu noktaya sadece son 3-4 yılda gelindiğini ifade etti.

Eğdirici, şunları kaydetti:
"Tüm limitsiz paketlerdeki müşteriler ve 1 MB hızlı, 4 GB indirme kapasiteli limitli paket dışındaki tüm limitli paket müşterileri 80 binin üzerindeki yerli şarkıya ve Tarkan'ın albümüme ücretsiz olarak ulaşıp bu eserleri indirip CD'lerine ve desteklenen mobil müzik cihazlarına en iyi ses kalitesiyle kayıt yapabilecekler. 1 MB, 4 GB'lik limitli paket müşterileri ise Temmuz'a kadar aylık 2 YTL ekstra bir ödemeyle bu haklara sahip olacaklar ve memnun kalırlarsa Temmuz'dan sonra 5 YTL'lik aylık ekstra ödemelerle bu hakları muhafaza edebilecekler."

Eğdirici, daha tanıtımı yapılmadan bu sabah siteden 23 bin kez şarkı indirildiğini belirterek, “Umarım bu rakam çok kısa sürede milyonlara ulaşır. Bu işi korsan olarak yapan tüm siteler de gündemden düşerler
diye umut ediyorum” diye konuştu.

YENİ CİRO OLANAKLARI KARŞIMIZA ÇIKACAKTIR”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Eğdirici, ulaşmak istedikleri noktanın içerikleri zenginleştirmek olduğunu, çocuklar, ev hanımları ve sporseverleri ilgilendiren içeriklerin de önümüzdeki dönemde hayata geçmesinin söz konusu olduğunu vurguladı.

Eğdirici, “Eser sahiplerine, meslek birliklerine ödenecek paranın kaynağına” ilişkin bir soru üzerine de bugün itibarıyla var olan kaynakların bir bölümünü buraya aktararak bunu yatırım olarak görebileceklerini, burada karşılarına yeni ciro olanakları çıkacağını ve şirketlerine olan bağımlılığın artacağını söyledi.

Planları arasında popüler yabancı müzik içeriklerini de bu sitede sunmanın bulunduğunu ve filmlerin indirilmesini de hayata geçirmek istediklerini ifade eden Eğdirici, bir soru üzerine “Korsan sitelerden almadığınız tadı alacağınıza eminim” dedi.

TTNet'İN BU PROJESİYLE BELKİ DÜNYANIN BİR ADIM ÖNÜNE GEÇİYORUZ”

MÜ-YAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Forta da söz konusu adımın kısa zamanda dünyaya örnek olacağı inancını taşıdıklarını ifade ederek, korsan müzik ve yasal olmayan dijital müzik indirme sitelerinin müzik sektörüne çok büyük zararlar verdiğini, müzik üretiminde ve satışa çıkan albüm sayılarında önemli düşüşler olduğunu söyledi.

Bu olumsuz dönemin, ancak yasal müziğin yaygınlaşmasıyla atlatılabileceğini vurgulayan Forta, TTNet ile yapılan işbirliğinin yasal müziğin yaygınlaşmasında ve internette müziğe telif haklarına saygı gösterilerek erişilmesinde çok önemli bir adım olduğunu kaydetti.

Kopyalama kolaylığının korsan tüketimi teşvik eden bir şey olduğunu ifade eden Forta, “TTNet'in bu projesiyle belki dünyanın bir adım önüne geçiyoruz. Çok az bir para ödeyerek vicdanınız rahat hale geliyor. Siz izinsiz şarkı indirmekle birinin hakkını çalan insan olmaktan kurtuluyorsunuz. Müzik her yerde ama hak sahibinin hakkını ödeyerek...” diye konuştu.

Forta, bir soru üzerine, dünyadaki müzik endüstrisinin 2007 cirosunun yüzde 20'ye yakınının dijital müzikten geldiğini belirterek, yasal, temiz, sağlıklı ve minimal ölçekteki paralarla bu hizmetin sunulması halinde kullanılacağını düşündüğünü ifade etti.

Dünyada illegal sitelerle ilgili çok ciddi hukuki yaptırım bulunduğunu, bu önlemlerin Türkiye'de de olduğunu ancak etkin uygulandığını söyleyemeyeceğini ifade eden Forta, 2 bin 800 adet yasal olmayan siteyle ilgili yasal erişim engelleme kararı aldıklarını bildirdi.

MESAM Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Binboğa ise müziğin artık hava, su ve aşk gibi olduğunu ifade ederek, “Onu alıp kendimizi mutlu ederken, onu yaratanı mutsuz etmemek gerekiyor. İnterneti ve ADSL'i en çok kullananlar olan gençlerimiz ve çocuklarımız bilmelidir ki indirdikleri, parasını ödemedikleri her şarkının arkasında bir gözyaşı var. Gözyaşına sebep olmayın” diye konuştu.

NAZAR DEĞDİ...”

Sanatçı Tarkan Tevetoğlu ise korsan ve internetten yapılan yasa dışı indirmelerden en çok zarar görenlerden bir olduğunu belirterek, "Bunun bir çözümü olması gerektiğini düşünüyorum. Bu adımı destekliyorum" dedi.

Tevetoğlu, bu konuda meslek birliklerinin yanında olduğunu ifade ederek, “Bu yeni ortam da müziğe bir yeni adalet getirir, şarkılarımız hırsızlıkla dinlenmez ve legal bir yolla, kalitesiyle dinlenmiş olur, adalet yerini bulur. Biz 1 albüm için 1 yıl stüdyoda çalışıyoruz ama en kötü kaliteyle hemen indiriyorlar. Buna karşı çıkacağız” diye konuştu.

Gazetecilerin soruları üzerine Tevetoğlu, illegal olarak hiç mp3 indirmediğini belirterek, internetle arasının iyi olduğunu, müzik sitelerine baktığını ve dünya müziğindeki gelişmeleri takip ettiğini söyledi.

Kendi sitesinde dinleyicileri ile bir araya geldiğini ifade eden Tevetoğlu, basın toplantısının ardından gazetecilerin soruları üzerine, “Yılbaşındaki talihsizlik maalesef çok üzdü. TRT'nin böyle komplosu söz konusu olduğuna asla inanmıyorum. Böyle bir şey olamaz, nazar değdi” diye konuştu.

Toplantıya Türk Telekom İcra ve Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Paul Doany'nin yanı sıra Ali Kocatepe, Garo Mafyan ve Suavi'nin de aralarında bulunduğu sanatçılar katıldı.

Aktif haber



Bu haber 29,402 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,585 µs