En Sıcak Konular

Patlamaya yurttan ilk tepkiler geldi

3 Ocak 2008 21:46 tsi
Patlamaya yurttan ilk tepkiler geldi TSK'nın terör örgütü PKK'yı Kuzey Irak'taki kamplarında vurmasının ardından, bölgede barınamayan örgütün yurt genelinde başlattığı kundaklama ve bombalama eylemleri Diyarbakır'da bugün gerçekleşen patlamayla sürdü. Üzüntü yaratan olaylara yurtiçinden

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Diyarbakır'daki bombalı saldırıyla 'Terörün en çok sivil halka zarar verdiği yönündeki tez'in doğrulandığını söyledi.

Köksal Toptan, teröre karşı hassasiyet gösteren çevrelerin haklılığının ortaya çıktığına dikkat çekerek, kamuoyunda taviz tartışmalarına konu olan 221'inci maddenin faal hale getirilmediğini kaydetti.

Meclis Başkanı Toptan, Savaş Yücel'in Kan Çiçekleri adlı kitap tanıtım kokteyline katıldı. Toptan, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ndeki kokteyl öncesinde gazetecilerin gündeme yönelik sorularını yanıtladı.

Diyarbakır'da askeri araçların geçişi sırasında patlayan bomba ve hayatını kaybeden vatandaşlara ilişkin tepkilerinin sorulması üzerine Toptan,Terörün en çok sivil halka zarar verdiğine ilişkin tezin doğrulandığına işaret etti. TBMM Başkanı Toptan, teröre karşı içeride ve dışarıda hassasiyet gösteren çevrelerin haklılığının ortaya çıktığını ifade etti.

Olayın kendisinde derin üzüntüye yol açtığından söz eden Toptan, "Orada asker olsun sivil olsun hepsi günahsız vatandaşlarımız, bizim çocuklarımız." dedi. Köksal Toptan, Diyarbakır'da meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Sınır ötesi operasyonlarla büyük kayıplar veren PKK'nın strateji değiştirip değiştirmediğinin sorulması üzerine Toptan, konuyu stratejistlere bırakmak gerektiğini belirterek, duruma yönelik yorum yapmayacağını söyledi.

Etkin Pişmanlıkla ilgili hükmün ABD'ye yönelik vaat ya da taviz olarak değerlendirildiğinin hatırlatılması üzerine Köksal Toptan, "Türk Ceza Kanunu'nun 221'inci maddesi yürürlüktedir. Üzerinde tartışılan maddeye işlerlik bahşetmektir. Henüz bu konuda Hükümetin de ne yapmak istediği tam olarak açıklanmamıştır." dedi.

Tartışmaların doğru yolu bulmada rehber olduğuna dikkat çeken Toptan, 221'inci maddeyle ilgili açıklama yapıldığında gereken tartışmalara gidileceğini dile getirdi.

Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun yeni bir anayasa yapılamayacağı yönündeki iddialarının hatırlatılması üzerine ise TBMM Başkanı, "Kanadoğlu'nun her söylediğine itibar edecek olursak şu ana kadar yapılan tüm anayasa değişikliklerinin yok sayılması gerekir. Böyle bir iddianın hukukiliği olmaz." diye konuştu.

YAZICIOĞLU: "TERÖR, ZARAR GÖRENLERİN DİNİ ANLAYIŞINA VE ETNİK AİDİYETİNE BAKMIYOR"

Kitap Tanıtım Kokteyline katılan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu da, Diyarbakır'daki bombalama olaylarını yorumladı. Yazıcıoğlu, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dilerken, yıpratıcı teröre karşı milleti birliğe davet etti.

BBP Lideri Yazıcıoğlu, "Nereden gelirse gelsin, kim tarafından gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin tahrip edici terör karşısında birlikte olmak ve gereken tavrı göstermek durumundayız." şeklinde konuştu. Diyarbakır'da patlayan bombalarla askerlerin ve sivil vatandaşların hayatını kaybettiğini belirten Yazıcıoğlu, ölenlerin, zarar görenlerin dinine ve aidiyetine bakılmadığını kaydetti.

Terörün Türkiye'yi karıştırmak adına uluslararası destek gördüğünden bahseden Muhsin Yazıcıoğlu, milletin birlik olarak teröre karşı yürütülen psikolojik harpten galip çıkmasını istedi.

Samanyoluhaber



Bu haber 310 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,396 µs