En Sıcak Konular

Gül'e ABD'de eşlik edecek general

4 Ocak 2008 10:00 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 8 Ocak'ta ABD Başkanı Bush ile randevusuna Genelkurmay'dan heyet için bir isim istedi. Genelkurmay'ın ilettiği isim sürpriz oldu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Türkiye-ABD ortaklığını güçlendirme" hedefiyle çıkacağı ABD ziyaretine üç bakanın yanı sıra Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı Tuğamiral Alaettin Sevim'i de beraberinde götürecek.

ABD Başkanı George Bush 8 Ocak'ta ikili bir görüşme yapacağı Cumhurbaşkanı Gül onuruna basın toplantısının ardından bir de öğle yemeği verecek. Bush'un Gül'e kısa randevu verildiği iddialarını yalanlayan Türk Dışişleri yetkilileri, "Daha önceki Türk cumhurbaşkanları için uygulanan protokolün aynısı uygulanacak. Görüşmelerin ucu açık. Gerekirse planlanandan daha fazla uzayabilir" bilgisini verdi.

Heyetteki amiral

Gül'e Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Enerji Bakanı Hilmi Güler ve Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek eşlik edecek. Bush ile PKK ile mücadele konusunu ele alacak Gül'ün heyetinde askeri yetkili bulundurma talebi üzerine Genelkurmay Başkanlığı, Çankaya Köşkü'ne Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı Tuğamiral Alaettin Sevim'in ismini iletti. Tuğamiral Sevim daha önce üç yıl Washington'da askeri ataşelik görevi yürütmüştü.

Ziyarette PKK ile mücadele, enerji konusunda işbirliği, Ermeni soykırım iddialarının ABD'de kabul edilmesinin engelenmesi, Irak’ın geleceği, Kerkük, İran, Ortadoğu gibi birçok bölgesel ve uluslararası konu ele alınacak.

Gül, Washington'un ardından geçeceği New York’ta ise BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ile akşam yemeğinde Kıbrıs, Kerkük ve Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi adaylığını ele alacak. Gül, Türkiye'nin ABD'deki en büyük destekçilerinden olan Musevi lobisinin önde gelen kuruluşlarıyla da biraraya gelecek.

 

Milliyet
 



Bu haber 434 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,523 µs