En Sıcak Konular

Reyting savaşında ikinci raund Birand'ın

4 Ocak 2008 13:51 tsi
Reyting savaşında ikinci raund Birand'ın Mehmet Ali Birand yılbaşı tatilinden döndükten sonra, Atv'den ayrılıp Show Tv ile kendi ekibini de getirerek anlaşan Ali Kırca'nın karşısına ikinci kez çıktı. Dün yapılan reyting ölçümleri ise bu karşılaşmanın beklendiği ölçüde tartışma yaratmadığını gö

Mehmet Ali Birand tatilden döndükten sonra Show TV'ye geçen Ali Kırca ile ikinci, kez karşı karşıya geldi.

Kanal D Haber hem total, hem de AB grubunda Show TV'ye reyting farkı yaparak birinci oldu. Böylelikle kanal D Haber 2'de 2 yaptı.

Yiğit Ali Show haberde başarılı olur mu?

Ali Kırca 1 Ocaktan itibaren Show Tv Ana Haber Bülteni'ni sunmaya başladı.  Atv'den aylık 20 bin dolar alan Kırca'nın, Show Tv'den 70 bin dolar para alacağı transferin gerçekleştiği günlerde konuşuldu.

Bu kadar yüksek ücret verilerek ekibi ile beraber Show Tv'ye transfer olan Kırca'nın, reyting ve habere 'itibar' getireceği yönündeki beklentilere cevap verip veremeyeceği ise merak konusu. Serdar Turgut'un deyimiyle 'Yiğit Ali'nin' NTV ve Star Tv başarısızlıklarını da düşündüğümüzde kanal yöneticilerinin riskli bir transfer yaptığı söylenebilir.

Show Tv'nin sahibi Mehmet Emin Karamehmet bu kadar para harcayarak böyle bir yatırım yapmasındaki amacın; Show'un etkin bir televizyon kanalı olmasını istemesi olarak gösteriliyor. 1 Ocak günü iyi bir başlangıç yapan Kırca'nın başarılı olup olmadığını zaman gösterecek. İşte İletişim Uzmanı Ali Saydam'ın ve Tecrübeli televizyoncu Hakan Aygün'ün bu konudaki görüşleri:

Hakan Aygün – Bugün Gazetesi; “ Ali Kırca geçtiğimiz yılın son günü Show Ana Haber'de ilk kez ekrana çıktı. Her zamanki Ali Kırca'ydı! Ekranda tartışmasız bir "ağır duruşu" var! Ali Kırca'nın bu atv'den "üçüncü kopuş"u! Daha önce Star ekranı, NTV ekranı, Kırca'yı fazla sevmedi. O da "taş yerinde ağırdır" misali hep gerisin geriye atv'ye döndü! Şimdi, üçüncü kez şansını deneyecek! Hemen söyleyelim, Kırca son dönemlerde "kimlik bunalımı"na giren Show Ana Haber'e can getirecektir! Ağırlığı da sağlayacaktır!  Ama Kırca, her şeye rağmen atv'yle özdeşleşmiş bir isim! Show Haber'in reality ağırlıklı seyircisinin ona alışması zor! Keza atv'nin AB grubu ağırlıklı seyircisinin de Show TV'ye geçmekte zorlanacağını söylemek zorundayız! Öncelikle Kırca, artık AB izleyicisinde aldığı birincilikleri unutmalı! AB artık iyice Birand'a kayar! Zaman ne gösterir onu bilemiyorum ama Show TV, Kırca'yı transfer ederek çok doğru yaptı! Kırca iyi mi yaptı, ona da yine kendisi karar verecek!”

Ali Saydam Akşam Gazetesi; “İki marka yan yana gelince markalardan birbirlerine algılama geçişi olur. Bu bazen kazan - kazan ilişkisi olarak tecelli eder, bazen kazan - kaybet, bazen de kaybet - kaybet... Örneğin, Burhan Öçal'ın Zürih Oda Orkestrası ile doldurduğu Concerto Alla Turca adındaki CD, her iki tarafa da kazanım olarak yazmıştır; ancak aynı Burhan Öçal iki ayrı TV programında şarkıcılığı kendinden menkul bir vatandaşa “Al ananı, koy çuvala. Salla salla vur duvara!” diye, bitmek bilmeyen bir şarkıyı söylettiğinde, ikisinin de algılama değeri hasara uğramıştır...

Ali Kırca da bir markadır, Show TV de... Şimdi bu ikisi bir araya geldiler. Bakalım üç şıktan hangisi gündeme gelecek? Benim tahminim, her ikisinin de birbirlerini yukarı çekecekleri yönünde. Kırca'nın Star kazası burada kıstas değil. Show TV'nin geleneği, deneyimi ve yaygınlığı Star'ın o günlerdeki durumuyla karşılaştırılamaz.”

Aktifhaber



Bu haber 2,341 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,651 µs