En Sıcak Konular

Otmar: "Her Ali üstüne alınmasın"

4 Ocak 2008 13:56 tsi
Otmar: Almanya’da ırkçı Cumhuriyetçi Parti’nin Türk erkeklerini tacizci ilan eden “Ali bana sulanma” kampanyasının sahibi Otmar “Etkili olacağını düşündük, yaptık, her Ali üstüne alınmasın” dedi. Sosyal demokrat Akgün ise R

Almanya’da aşırı sağcı Cumhuriyetçi Parti (Republikaner), Hessen eyaletinde Türk erkekleri aleyhine bir kampanya başlattı. Başta Frankfurt olmak üzere tüm eyalette seçimlere kadar sürecek kampanyanın tepki çeken afişleri önce Alman, sonra Türk basınına yansıdı. Afişlerde “Ali bana sulanma” sloganının üstünde bir Alman kızı yer alıyor. Partinin Frankfurt milletvekili adayı ve kampanyanın yaratıcısı Matthias Otmar konuştu ve eleştirilere yanıt verdi. Sosyal Demokrat Parti milletvekili Lale Akgün ise “Buna karşı mutlaka bir şeyler yapacağız ama zaten parlamentoya bile girebileceklerini sanmıyorum” dedi.

Otmar’ın verdiği yanıtlar şöyle:

Kampanyanız için neden böyle bir afiş bastırmayı düşündünüz?

Alman kızlar Müslüman erkekler tarafından okullarda ve diskolarda tacize maruz kalıyor. Bunun farkına vardık ve böyle bir kampanyanın etkileyici olacağını düşündük.

Araştırmalarınız sizin ve çevrenizin gözlemlerine mi dayanıyordu, yoksa bilimsel verileri mi?

Hayır böyle bilimsel bir araştırma yapmak mümkün değil. Çünkü tacize uğrayan kızların polise gideceğini düşünmüyorum. Bu benim ve arkadaşlarımın gözlemi. Diskoya gittiğimde nasıl tacize uğradıklarını ben de kendi gözlerimle gördüm.

Fakat bu kampanyayla tüm Alileri suçlamış olmuyor musunuz? Sonuçta Almanya’da yaşayan binlerce Ali var. Bu genellemeyi yapmak ne kadar doğru?

Kampanya ırkçı değil, biz sadece gerçeği söylüyoruz. Her Ali üstüne alınmasın. Zaten onu okuyan insan kendini suçlu hissediyorsa, demek ki bir suç işlemiş. Ayrıca bu kampanya sadece Türklere karşı değil; Araplara da, Faslılara da karşı. Bu ismi seçmemizin nedeni, ilk akla gelen isim olmasından. Bu isimle istediğimiz mesajı veriyoruz.

Bundan kampanyanın Müslümanlara karşı olduğu sonucunu mu çıkarmalıyız?

Evet öyle, çünkü bazı Müslüman erkekler Alman kızlarını taciz ediyor. Artık diskoya gitmekten bile çekinir hale geldiler.

İddialarınızı kanıtlayabilir misiniz?

Şu anda notlarım önümde değil ama bunu biliyorum.

İyi ama ülkeyi yönetme iddiasında olan biri olarak yabancılara karşı sorumluluk taşımıyor musunuz. Bu kampanyayla açıkça ırkçılıklığı provoke ettiğinizi düşün müyorsunuz?

Sorumluluğumuz öncelikli olarak Alman vatandaşlara karşıdır.

Hessen Eyalet Başbakanı Roland Koch, 9 yıl önce seçim sırasında ‘Çifte vatandaşlığı istemiyoruz’ diyerek bir imza kampanyası başlatmıştı ve seçimleri kazanması bu girişimine bağlanmıştı. Hessen’de yine seçimler yaklaşıyor. Sizin de benzer metodlar kullandığınız öne sürülüyor. Koch’u mu örnek alıyorsunuz?
Hayır, Roland Koch bir yalancı, onu örnek almıyorum. Seçimlerde hile yaptı. Bizim gerçekleştirdiğimiz imza kampanyası minare yapılmamasına karşı. ‘Ali bana sulanma’ kampanyasının gençleri etkileyeceğini düşünüyorum. Fakat kesinlikle ırkçı değildir. Roland Koch’la bir tutulmayı kabul etmiyorum.

Alman erkeklerinin Türk kızlarını taciz ettiğine yönelik bir kampanya yapılsaydı ne hissederdiniz?

Kendi ülkesinde herkes istediği kampanyayı yapabilir. Biz Almanlar, Türkiye’de kızları taciz etseydik bizi hemen hapise atarlardı. Yaklaşımımızın doğruluğunu soruyorsunuz bana ama bizim amacımız ilgi çekmek, insanları kışkırtmaktı. Beni aradınız, demek ki tepki alıyoruz ve amacımıza ulaşıyoruz. Biz Alman vatandaşlarını koruyoruz. Ayrıca biz herkesi suçlamıyoruz, sadece suçlu olanlara işaret ediyoruz. ‘Ali’ örnek bir isim. İnsanlar bu kampanyanın ırkçı bir davranış olduğunu düşünüyor, fakat biz ırkçı bir davranışta bulunmuyoruz. Zaten ırkçı olmamız veya olmamamız önemli değil; zaten insanlar bunu hep söyleyecek.

SPD’Lİ AKGÜN: İĞRENÇ BİR KAMPANYA
Sosyal Demokrat Parti milletvekili Lale Akgün ağır bir dille eleştirdi. Akgün şunları söyledi:
‘Mach Mich Nicht An Ali!’, yani ‘Bana sullanma Ali!’, genelleme yapmaktır ve bir toplumu dışlamaktır. Bilinen bir isimle slogan kullanmak Türkler’e yönelik ithamda bulunmak anlamına gelir. Bu iğrenç bir kampanya. Buna karşı muhakkak bir şeyler yapacağız. Cumhuriyetçi Parti’nin parlamentoya girebileceğine inanmıyorum. En azından Hessen eyaletinde gireceğine inanmıyorum. Bazı eyaletlerde başardılar. Küçük eyaletlerde insanları provoke edip kötü duygularını coşturmayı deniyorlar ama Almanya çapında bunu başarabilmiş değiller. Bu kampanyanın anlamı bir toplumu tacizle suçlamak. Bu hiç etik değil; böyle bir hakları yok.”

OY KAYGISIYLA YAPILIYOR
“Böyle kampanyalar sadece belirli insanlar üzerinden oy toplamak için hedeflenir. Cumhuriyetçi Parti yıllardır bu şekilde davranışlar sergiliyor ve tek amaçları Almanya’da yaşayan yabancılara karşı durmak. Toplumda ikilik yaratıp düşmanlık duygusunu körüklemek ve böyle düşünen potansiyel seçmenden oy toplamak.”

HESSEN YABANCILARI DIŞLIYOR
“Hessen Eyalet Başbakanı Roland Koch ‘Bu ülkede çok fazla suçlu yabancı var’ dedi ve ‘Bunları yurt dışına yollayalım veya eğitim kamplarına verelim’ şeklinde açıklamalarda bulundu. SPD (Sosyal Demokrat Parti) ise buna karşı çıktı. 60’lı-70’li yıllarda yaptığımız en büyük değişikliklerden biri gençlere uygulanan ceza kanunlarını değiştirmekti.”

9 YIL ÖNCE DE İMZA TOPLAMIŞLARDI
Bundan 9 yıl önce, Roland Koch çifte vatandaşlığa karşı imza toplayarak seçim kazanmıştı, şimdi Cumhuriyetçi Parti aynısını yapmaya çalışıyor. Roland Koch partisinden bile daha koyu sağcı partiler de daha şiddetle bu yöntemi uyguluyor.

NTV

 



Bu haber 1,147 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,028 µs