En Sıcak Konular

İsrail'in yeni terör tezgahı!

4 Ocak 2008 17:00 tsi
İsrail'in yeni terör tezgahı! PKK’nın tasfiye sürecine girdiğini belirten bazı kaynaklar, onun bırakacağı boşluğu İslami görünümlü terör örgütlerinin alacağı iddiasında. İslam ve terör kelimelerini halkın zihninde biraraya getirmeye çalışarak psikolojik savaş yürüten bu derin gü

Son dönemde yaklaşan ya da yaklaştırılan bir tehlikenin ayak sesleri gitgide yükseliyor. Türkiye’nin tam da Başbakan’ın deyimiyle “take-off” pozisyonuna geçtiği günlerde terör örgütü PKK yeniden hortlatıldı.

Türkiye’nin akılcı politikası karşısında sosyal alanda erimeye başlayan örgüt kadrolarının tasfiye süreci başlıyor. Öte yandan, bu durumu sindiremeyen bazıları da PKK’nın boşluğunu dolduracak sözde İslami terör örgütlerinin eylemlerinden söz etmeye başladılar bile.

İsrail’in Yediot Aharonoth adlı bir gazetesinde önceki günlerde yer alan bir habere göre, El Kaide hücreleri Türkiye’ye sızarak, eylem hazırlıkları yapmaktaydı.

Tüm bu anlatılanları her zaman olduğu gibi uzmanına soran iyibilgi, bakın Gazeteci yazar Hüsnü Mahalli’den ne cevaplar aldı…

PKK'nın tasfiyesi

“Son günlerde ortaya çıkan bombalama eylemlerinin faillerinin topluma açıklanmaması bizim de bu olayların ardında kim var sorusunu cevapsız bırakmamıza neden oluyor” diyen Mahalli, Güneydoğu’da PKK’nın yerini başka bir örgütün almasını beklemeden önce şu an bu eylemleri yapanlara dikkat çekti.

PKK’nın nihai tasfiyesinin sağlanmadığını, Türkiye’nin daha önce de ‘terör bitti’ yanılgısına düştüğünü anlatan Mahalli, “97’de 50 bin Türk askeri Kuzey Irak’a girdiğinde de, Apo yakalandığında da ‘terör bitti’ denildi; Oysa dün akşam Cumhurbaşkanı bir açıklama yaparak, terörün yalnızca askeri mücadeleyle bitirilemeyeceğini söyledi” dedi.

"İslam" ve "terör" sözcüklerini ABD ve İsrail istihbaratı birlikte kullandı

İslami terör sözcüğünün keşfedildiği ABD ve İsrail istihbarat örgütlerince 11 Eylül'den beri sürekli dillendirildiğini belirten Mahalli, PKK’nın tasfiyesi gerçekleşmeden bu tür konuları ortaya atmanın sadece sansasyon düşüncesinden ileri gelebileceğini belirtti.

Mahalli, “İsrail kaynaklarından gelen bu tür haberlerin son derece doğal olduğunu iddia ederek özetle şunları söyledi:

İsrail bunu özellikle yapıyor

“İsrail bunu özellikle yapıyor. Geçmişte Hamas gibi örgütlerle Türkiye’nin arası iyiydi. Onlar da bakın siz onları desteklediniz, oysa onlar şimdi size saldırıyor imajı vermek istiyorlar. Sonunda olaylar İran’a dayandırılacak!

Örneğin Ajans France Press dün bir haber geçti. Haberde, ‘Suriye-Türkiye ilişkileri bozuluyor’ diyordu. Tamamen yalandı. Habere göre Türkiye Suriye’ye verdiği suyu azaltıyordu. Oysa olay tamamen ters şekilde gerçekleşti. Basın toplantısında konuşan Suriyeli Bakan, “Türkiye kıtlık anında bile suyumuzu eksiltmedi” diyordu.

İran duygusal davransa, savaş çıkacak!

Fakat yakın zamanda, Ahmedinejad Türkiye’ye geleceği sırada aynı şeyler tekrar yaşanacak. İran’dan en ufak bir hareket gelsin, haberler başlayacak. Sanırım yine Yediot Aharonot kaynaklı bir habere de ben rastladım. Haberde ABD ve İsrail Hakkari yakınlarında İran’a karşı üs kuruyor yazıyordu.

İran’ın biraz duygusal davransa savaş çıkacak…”

www.iyibilgi.com özel Kaan Kıymaç



Bu haber 2,228 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,585 µs