En Sıcak Konular

'İsrail köpeklerler Filistinlileri taciz ediyor'

4 Ocak 2008 16:28 tsi
'İsrail köpeklerler Filistinlileri taciz ediyor' İsrail askerleri Filistinlileri kasten yaralamak veya aşağılamak için köpekleri denetimsiz kullanıyor.

İsrail askerleri Filistinli sivil ve tutuklulara saldırmak ve onları taciz etmek için köpeklerden yararlanıyor.

İşkenceye Karşı İsrail Kamu Komitesi (Public Committee against Torture in Israel - PCATI) bu hafta işkence ile ilgili İsrail ordu avukatı General Avihai Mandelblitt'e bir mektup yazdı.

İsrail'de günlük yayınlanan The Jerusalem Post gazeteside söz konusu mektuba ordudan cevap istedi. İsrail ordu sözcüsü, "İsrail ordusu PCATI'den bu konu ile ilgili henüz mektup almadı. Mektup gelirse, ordu bunu inceleyecek ve cevabı verecek." dedi.

Avukat Ya'ara Kalmanowitz tarafından kaleme alınan orduya yazılan mektuba göre, PCATI Filistinlilerden yıllar içinde gözaltı öncesi ve sonrasında askerlerin köpekleri kullandığı ile ilgili pek çok şikayet aldı.

Kalmanowitz, "Eğitilmiş köpeklerin tehlikeli görevlerde askerlere yardımcı olmak üzere kullanılması yerine, askerler bu durumu istismar ediyor. Kendilerine alıştırılan köpekleri sivil ve gözaltındakilere saldırmak veya onları aşağılamak için kullanıyorlar." dedi.

K-9 özel kuvvetler birimi olan Oketz; köpekleri, asker veya kişileri kaçırmaya çalışanlara saldırmaları için eğitmek üzere kuruldu.

Saldırı köpekleri daha çok şehirlerde kullanılıyor. Bu köpekler kırsal kesimlerde de etkili, Lübnan'da tecrübe edildi. İzleme ve kovalama köpeklerinden kişi aramalarında ve sınırdaki ihlallerde istifade ediliyor.

Silah ve cephane köpekleri silah ve cephane arıyorlar. Bunlara ek olarak patlayıcıları bulan köpekler, çöken binalarda insanları bulmak için kullanılan arama-kurtarma köpekleri de bulunuyor.

Kalmanowitz, Mandelblitt'e köpeklerin kullanılması ile ilgili olarak İsrail askerlerine talimatlar yayımlaması çağrısında bulunuyor. Köpeklerin sivillere karşı kullanılmasını önlemek üzere kesin ve açık kuralar ve düzenlemeler getirilmesi çağrısında bulunuyor. Mektupda bahsedilen "sivillerin köpeklerle taciz edilmesi" olaylarının bir daha yaşanmamasının sağlanmasını istiyor.

Mektupta, askerlerin denetim ve gözetim olmaksızın Filistinlilerin evlerine gönderildiği, köpeklerin evlerde bulunanlara saldırılarda bulunduğu, İsrail askerlerinin kasten Filistinlileri yaralamak veya aşağılamak için köpekleri kullandıkları belirtiliyor.

haber 10



Bu haber 538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,205 µs