''işbirlikçi'' uyarısı! | " /> ''işbirlikçi'' uyarısı! | "/>

En Sıcak Konular

Büyükanıt'tan ''işbirlikçi'' uyarısı!

4 Ocak 2008 18:42 tsi
Büyükanıt'tan ''işbirlikçi'' uyarısı!
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Diyarbakır Valiliği ziyareti sonrası dün yaşanan hain saldırıyı değerlendirdi. Orgeneral Yaşar Büyükanıt, yaptığı açıklamada, saldırının hedef gözetilmeksizin yapıldığını ve işbirlikçilerinin bulunduğunu beli

Büyükanıt'tan bombalama yorumu 
 
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Diyarbakır Valiliği'nde yaptığı açıklamada, "Bu saldırı sadece Silahlı Kuvvetlere değil, halka karşı da yapılmıştır" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ile birlikte bugün Diyarbakır'a geldi. Orgeneral Büyükanıt ile kuvvet komutanları Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu'yu makamında ziyaret ederek başsağlığı dileğinde bulundu. Orgeneral Büyükanıt, son terör eyleminin, terör konusundaki bir gerçeği de gözler önüne serdiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bu menfur saldırı yalnız Silahlı Kuvvetlere değil, halka da yapılmıştır. Bu çok önemlidir. Bu vatandaşımızın canınada yönelmiş hedef gözetmeksizin yapılan terör eylemidir. Eğer sivil vatandaşlar ve çocuklara zarar vermek istemeseydiler, bu menfur katiller o servis otobüsüne Devegeçidi'nden itibaren bir çok eylem yapabilecek yer var. Ama götürüp Diyarbakır'ın en işlek caddelerinden birinde yapılması, asker kadar sivilleri de hedef aldığını gösteriyor. Çünkü orada patlayan bir bombadan sivillerin zarar görmemesi mümkün değil. Çocuklar öldü. Bir sürü insan yaralandı. Bu insanlığa sığmayan, hedef gözetmeyen bir terör eylemidir ve Diyarbakır'a yöneliktir. Diyarbakır'da demek ki huzur ve sükunun hakim olmasını arzu etmeyen bir terör örgütüyle karşı karşıyayız. Bu nokta çok önemlidir. Hayatlarını kaybedenlere Allahtan rahmet, kederli ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu terör eyleminde zarar gören tüm Diyarbakır halkına geçmiş olsun diliyorum. Diyarbakır'ın ismi artık terörle beraber anılmamalı. Diyarbakır buna layık değildir. Biz terörle yıllardır uğraşıyoruz. Kararlılığımızı değiştirmeyiz, kararlılığımız daha da artar. Güvenlik güçlerine kendilerine verilen görevi mülki amiriyle, askeri kanatla terör denen bela ile kararlılıklarını, mücadeleleri sürdürüyor. Dünkü olay bu paniklemenin işaretidir. Kuzey Irakta'ki zayiatlarından kaynaklanan paniklemelerindendir ama bu onların sonunu değiştirmez."

İŞBİRLİKÇİLERLE TERÖRİSTLER ARASINDA FARK YOK

Orgeneral Büyükanıt, yaralı askerlerle ilgili olarak, 1 teğmenin kafasındaki çatlak nedeniyle beyin ameliyatı geçirdiğini, 2 askerin de orta derecede yanık olduğunu belirterek, diğer yaralıların sağlık durumunun endişelenecek durumda olmadığını ifade etti.

Kentlerde teröre karşı önlem artırılacak mı sorusuna, Orgeneral Büyükanıt, "Şehirlerimizin yapısı belli. Sokakların sağı solu araç parkı. Bu durum tabii tehdit oluşturuyor. Ama arabaları nereye götüreceğiz. Çok kolay eylem. Yolun kenarına koyun geçerken basın. Teorik olarak önlemler alınabilir ama pratiğe yansıması zor. Evlerin altında garaj yok. Apartman yapısında maalesef çok büyük tehdit oluşturuyor. Bunu bir veya iki terörist yapabilir. Ama mutlaka işbirlikçisi var bilgi veriyor. Olmaması mümkün değil. İşbirlikçilerle teröristler arasında hiçbir fark yok. Dolayısıyla halkımız duyarlı olduğu takdirde, hassas olduğu takdirde bir çok işbirlikçi de yakalanabilir. Ufacık bir köy düşünün orada kimin ne olduğu herkes tarafından bilinir. Eğer orada bir şey varsa ve bu deşifre edilmiyorsa terörle mücadelemiz zorlaşır" dedi.

Orgeneral Büyükanıt, Diyarbakır'da kullanılan bombanın plastik A veya C patlayıcı olabileceğini belirterek, "Tahminen söylüyorum. Çünkü o kadar büyük bir patlamayı bunlar yapabilir" dedi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu da, "Diyarbakır'da milletçe hepimizi çok derinden üzen bir terör eylemine maruz kaldık ve bu saldırı sonucunda maalesef 4'ü öğrenci 5 vatandaşımız hayatını kaybettiler. Ben öncelikle hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet diliyorum. Yakınlarına ailelerine başssağlığı diliyorum. Milletimizi Diyarbakırımızı fevkalede üzen bir eylem olmuştur. Moralimiz konusunda söyleyeceğimiz şudur moralimiz her zamankinden daha çoktur. Moralimizi bu tür terör eylemlerinde sarsılamayacak kadar güçlüdür. Fakat derin üzüntü içindeyiz. Sizin kuvvet komutanlarıyla birlikte yaptığınız bu ziyaret ve başsağlığı ziyareti bütün Diyarbakırlı'lar adına acımızı hafifletmiştir" diye konuştu.

vatan



Bu haber 321 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,139 µs