En Sıcak Konular

CHP'ye de kayyum atandı

4 Ocak 2008 20:47 tsi
CHP İzmir İl Başkanlığına genel merkez tarafından Kemal Karataş'ın atanmasıyla başlayan sancılı süreç devam ediyor. Mahkeme, CHP'nin kalesinde üç kişilik kayyum heyeti görevlendirdi. Kayyum, 30 gün içinde olağanüstü il kongresini yapacak.

2'nci Sulh Hukuk Mahkemesi Kenan Eryılmaz'ı, Güler Tunçoku ve Suat İstanbullu'yu CHP'ye kayyum olarak atadı. 

Muhalifler Karataş'ın parti tüzüğüne ve yasaya aykırı olarak il başkanlığına atandığını iddia ederek mahkemeye başvurmuş, mahkeme Karataş'tan önce il başkan vekilliği görevini sürdüren Zikri Dursun ve yönetiminin tekrar göreve atanması kararını vermişti. Bunun üzerine de CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) mahkemenin atadığı yönetimi tekrar görevden alarak Karataş'ı il başkanlığına atadı. Muhalifler bunun yasaya aykırı olduğunu öne sürerek 12'nci Sulh Hukuk Mahkemesine başvurdu ve il yönetimine kayyum atanmasını istedi. Bugün yapılan duruşmada, mahkeme muhaliflerin isteğini yerinde buldu ve üç kişilik kayyum atadı. Kuyyum heyetinde parti üyeleri Kenan Eryılmaz, Suat İstanbullu ve il Genel Meclisi Üyesi Güler Tunçoku yer alıyor. Mahkeme'nin aldığı bu karar tartışmaları da beraberinde getirdi.

`GÖREVİMİN BAŞINDAYIM'

CHP İzmir il Başkanı Kemal Karataş ise, görevinin başında olduğunu söyledi. Mahkemenin kayyum heyeti atadığını fakat son kararın Yargıtay tarafından verileceğini öne süren Karataş, Yargıtay'ın kararınden önce 12'nci Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararının uygulanamayacağını savundu. Karataş, mahkemenin kararından hemen sonra parti avukatlarının Yargıtay'a başvurduğunu belirterek, "İl başkanlığı görevim devam ediyor. Yargıtay'ın kararını hep birlikte bekleyeceğiz. Artık o arkadaşların da ile dava açacak hakları kalmadı" dedi.

Mahkeme tarafından kayyum olarak atanan Suat İstanbullu ise, en geç Pazartesi gününe kadar il yönetimini devralacaklarını açıkladı.

cafesiyaset



Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,695 µs