En Sıcak Konular

Yanlış diyetten yılda 70 bin kişi ölüyor

4 Ocak 2008 21:13 tsi
Yanlış diyetten yılda 70 bin kişi ölüyor İngiltere'de yapılan son araştırmalar, her yıl 70 bin kişinin yanlış diyet uygulaması sonucu hayatını kaybettiğini ortaya koydu.

İngiliz hükümeti tarafından hazırlanan geniş kapsamlı bir raporda her yıl 70 bin İngiliz'in yanlış diyet sonucu öldüğü belirtildi.

Ülkede yanlış diyetin ekonomiye 10 milyar pounda patladığının belirtildiği raporda, 7,7 milyar poundluk bir harcamadan, eğer insanlar tuzlu ve yağlı yiyecekler yerine daha çok sebze ve meyve yerse otomatik olarak kaçınılacağı bildirildi.

Erken ölenlerin diyet tavsiyesi ve desteği alsalardı, 10 yıl daha fazla yaşabilecekleri de belirtiliyor. Kabinenin gıda raporunda; bu rakamlar, problemlerin bir analizi, İngiliz başbakanı tarafından oluşturulacak bir komisyon tarafından ülkenin gıda politikasının gözden geçirilmesi ve obeziteye karşı yeni bir strateji geliştirilmesi konuları yer alıyor.

İngiltere'de obezitenin yaygınlaşmasıyla alakalı ön görülerde de bulunulan raporda, 2050 senesine kadar nüfusun yüzde 60'ının obez olacağı ifade ediliyor. Bugün bu oran yüzde 28 ve kızların yüzde 70'inin, erkelerin de yüzde 55'inin 40 yıl içinde obez olacakları bekleniyor.

Çocukların beslenmeyle alakalı çok ciddi ebeveyn hatalarından bahsedilen raporda, çocukların çok şekerli, tuzlu ve yağlı gıdalar aldıkları ve yeterince sebze ve meyve yemedikleri belirtiliyor.

Raporda ayrıca, çocuklara uygulanan diyetlerde yetişkinlere nazaran daha büyük yanlışlıklar ve riskler olduğu belirtiliyor.

dunyabulteni



Bu haber 590 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,909 µs