En Sıcak Konular

DTP: Artık kimse ölmemeli

5 Ocak 2008 14:21 tsi
DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, "Artık ölüm çetelesini tutmak istemiyoruz. Bu topraklarda artık kimse ölmemeli" dedi.

Demokratik Toplum Partisi DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, Diyarbakır'da meydana gelen saldırıyı bir kez daha kınayarak, "Şiddet politikalarının sorunlarımızı çözmediği Türkiye'yi kaosa sürüklediği ve yaratılan bu ortamda her türlü çeteciliğin türediği görülmelidir. Artık ölüm çetelesini tutmak istemiyoruz. Çözüm için öncelikle operasyonlardan, şiddet politikalarından vazgeçilmelidir. Bu topraklarda artık kimse ölmemeli" dedi.

DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, DTP'li milletvekilleri ve partililer Diyarbakır İl merkezi'nde düzenledikleri basın toplantısında, iki gün önce kentte meydana gelen ve sivil insanların yaşamını yitirdiği saldırıyı tekrar kınadı. DTP adına ortak açıklamayı okuyan Emine Ayna, bölgenin ve Diyarbakır halkının 30 yıllık çatışma ortamından maddi ve manevi olarak büyük zarar gördüğüne dikkat çekerek, sürdürülen inkar ve imha politikalarının Kürt halkının acılarına yeni acılar eklemeye devam ettiğini söyledi. Bu acıların son bulması, barış ve huzur ortamının yakalanması için Kürtlerin elinden gelen çabayı sarf ettiğine dikkat çeken Ayna, "Bu çabalar dikkate alınmayıp operasyon ve benzeri uygulamalarla karşılık görmüştür. Şiddet politikalarının sorunlarımızı çözmediği Türkiye'yi kaosa sürüklediği ve yaratılan bu ortamda her türlü çeteciliğin türediği görülmelidir" dedi. Ayna, kardeşlik ve demokrasi sesini yükseltmek için DTP olarak yoğun bir çalışma yürüttüklerini vurgulayarak, "Özellikle bizim Meclis'e girmemiz ile birlikte görülüyor ki, bu ses her türlü yöntem kullanılarak kesilmek istenmektedir" diye konuştu.

BU TOPRAKLARDA ARTIK KİMSE ÖLMEMELİ

AK Parti'nin seçim öncesi Kürt sorununun çözümüne dönük ve Türkiye'de demokratik açılımların gerçekleştirileceğine dair vaatlerde bulunduğuna dikkat çeken Ayna, hükümetin iş başına gelişinin hemen ardından çözümsüzlüğün nedeni olan şiddet ve imha politikalarından vazgeçmek yerine, çözümsüzlüğü derinleştirmekte ısrar ettiğini savundu. Ayna, "Bugün yaşadığımız bu acıların kaynağı çözümsüzlükte ısrar eden bu politikalardır. Başbakan Erdoğan, bugün Diyarbakır'a geliyor. Buradan ona ve temsil ettiği hükümete sesleniyoruz; Gözyaşının ve kanın coğrafyası olan bu topraklarda artık kimse ölmemeli, herkes bu konuda duyarlılığını artırmak ve çözümü doğru koymak zorundadır. Burada yaşananlar operasyonların ve savaşın daha fazla boyutlandırılması için zemin olarak kullanılmamalıdır. Bu çözümsüzlüğü ve karşıtlığı daha fazla derinleştirir" dedi.

ARTIK ÖLÜM ÇETELESİ TUTMAK İSTEMİYORUZ

"Artık ölüm çetelesini tutmak istemiyoruz. Düşen her beden bir ailenin ocağına ateş düşürüyor" diyen Emine Ayna, ana kadar 30 binden fazla anne babanın yüreğine düşen bu ateşe, daha fazla ölüme kimsenin tahammülü kalmadığını ifade etti. Ayna, "Çözüm için öncelikle operasyonlardan, şiddet politikalarından vazgeçilmelidir. Diyalog zeminlerini daha fazla kaybetmeden acilen bir şeyler yapmak zorundayız. DTP olarak, misyonumuzu oynamaya, barışın ve demokrasinin sesi olmaya devam edeceğiz, halkımıza bunun sözünü veriyoruz" dedi.

 



Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,977 µs