Teröre karşı yanıtımız dayanışma! | " /> Teröre karşı yanıtımız dayanışma! | "/>

En Sıcak Konular

Teröre karşı yanıtımız dayanışma!

5 Ocak 2008 15:17 tsi
Teröre karşı yanıtımız dayanışma! Başbakan Erdoğan, önceki gün 5 kişinin hayatının kaybettiği, 68 kişinin yaralandığı patlamayla ilgili incelemelerde bulunmak için Diyarbakır'a gitti. Erdoğan, "Hiçbir vicdana sığmayan bir vahşetle karşı karşıyayız. Hedef sadece Diyarbakır değil bütün Tü

Başbakan Erdoğan, önceki gün 5 kişinin hayatının kaybettiği, 68 kişinin yaralandığı patlamayla ilgili incelemelerde bulunmak için Diyarbakır'a gitti.

Diyarbakır Valiliği'nde açıklamada bulunan Erdoğan, "Hiçbir vicdana sığmayan bir vahşetle karşı karşıyayız. Hedef sadece Diyarbakır değil bütün Türkiye'dir. Terörün gerçek yüzünü acı şekilde gördük. Saldırıya cevabımızı dayanışmamızla veriyoruz. Bu saldırı terör örgütünün amaçsızlığını da gözler önüne serdi. Örgüt Kürk kökenli vatandaşların temcilcisi olamayacak. Örgütün elebaşıları kirli emellerinin peşinde olduğunu gösterdi" diye konuştu.

Diyarbakır'da önceki gün yapılan hain saldırıyı değerlendirmek ve yerinde incelemek için şehre gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Diyarbakırlılar "Sen bizim herşeyimizsin" sloganlarıyla karşıladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün 5 kişinin hayatını kaybettiği, 68 kişinin ise yaralandığı patlamayla ilgili incelemelerde bulunmak için Diyarbakır'a geldi.

Erdoğan'a Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile AK Parti İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu da eşlik etti.

Başbakan'ı havaalanın Tarım Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Diyarbakır milletvekilleri ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir karşıladı. Havaalanında toplanan bir grup vatandaş, Başbakan Erdoğan'ın VİP'te görüşmesiyle sevgi gösterisinde bulundu.

YOĞUN GÜVENLİK

Bu arada Başbakanlık korumaları, köpeklerin de yardımıyla Diyarbakır Valiliği'nin çevresini didik didik kontrol etti. Korumalar Başbakan'ın görüşmelerini kamuoyuna ulaştıracak canlı yayın araçlarını kontrol etti.
Erdoğan daha sonra yoğun güvenlik önlemleri altında Diyarbakır Valiliği'ne geçti. Erdoğan'ın Valilik önünde toplanan yaklaşık 300 kişilik bir grup, Başbakan Erdoğan'ın araçtan inmesiyle sevgi gösterilerinde bulundu.
Diyarbakırlılar, "Başbakan sen bizim herşeyimizsin" sloganlarıyla Erdoğan'ı karşıladı. "Diyarbakır seninle gurur duyuyor" sloganlarının da atıldığı karşılamada, Diyarbakırlılar, Başbakana destek, terör ve şiddete tepki gösterdi. Erdoğan'da Diyarbakırlıları selamlayarak karşılık verdi.

ERDOĞAN 15 STK TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır'da sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldi.Başbakan Erdoğan, beraberindeki Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile AK Parti İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile aralarında Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Faruk Balıkçı, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Tabip Odası Başkanı Adem Avcıkıran, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Ali Akıncı, Doğu Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Şehmus Akbaş'ın bulunduğu 15 sivil toplum kuruluşu temsilcisiyle Valilik Toplantı Salonu'nda bir araya geldi.

AJANSLAR



Bu haber 310 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,219 µs