En Sıcak Konular

Talabani de kınadı!

5 Ocak 2008 15:22 tsi
Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, Diyarbakır'daki saldırının insanlık dışı bir eylem olduğunu belirterek, ''olayı kınıyoruz'' dedi.

Devlet Başkanı Celal Talabani, Diyarbakır'daki saldırının insanlık dışı bir eylem olduğunu belirterek, ''olayı kınıyoruz'' dedi.

Irak Devlet Başkanı Talabani, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin başkanı Mesut Barzani ile Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) ve Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) siyasi büro üyeleri Süleymaniye kentine bağlı Dokan kasabasında düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Toplantıdan sonra gazetecilere açıklama yapan Talabani, ''Diyarbakır'daki saldırı insanlık dışı bir eylemdir. Olayı kınıyoruz'' diyerek, saldırının öncelikle Kürtlere yapılan bir darbe, barışı istemeyen ve sevmeyenlerin bir planı olduğunu belirtti.

Her zaman barıştan yana olduklarını aktaran Talabani, Orta Doğu'nun en büyük sorununun terör eylemleri olduğunu kaydetti.

Bir gazetecinin; ''Türkiye ile ilişkileriniz nasıl?'' sorusuna Talabani, Türkiye ile ilişkilerinin çok iyi olduğunu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile dost olduklarını, Erdoğan'ı çok sevdiklerini belirtti.

-BARZANİ DE KINADI-

Barzani de Diyarbakır'daki olayın terör saldırısı olduğunu, bunun öncelikle Kürtlere yapıldığını ve saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyledi.

Kerkük'te referandumun ertelenmesiyle ilgili soruya da Barzani, referandumun uluslararası bir boyut kazandığını ve BM'nin 6 ay içerisinde destekleyeceğini belirttiğini referandumun yapılması için bütün güçleri ile çalışacaklarını kaydetti.

 



Bu haber 640 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,955 µs