En Sıcak Konular

DTP'lilerden polise taşlı saldırı

5 Ocak 2008 15:31 tsi
Sabahat Tuncel'in Aydın'a gelmesiyle gerginlik doruk noktaya yükseldi.

DEMOKRATİK Toplum Partisi (DTP) İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel partisinin Aydın'ın Germencik İlçesi'ne bağlı Ortaklar Belde Teştilatı'nın ziyaretinin ardından yaklaşık 500 kişilik bir grup, çevrede güvenlik önlemi alan polisleri taşladı. Polis, gruba biber gazı sıkarak müdahale etti. DTP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Hüseyin Dağ, polis çemberine alınan grubu ikna ederek dağılmalarını sağladı.

DTP İstanbul Milletveki Sabah Tuncel, bugün saat 12.00 sıralarında partisinin Ortaklar Belde Teşkilatı'nı ziyaret etti. Ziyaret sırasında, Nazilli, Aydın, Germencik'den gelen iki panzer ve 200 polis çevrede güvenlik önlemi aldı. Belde teşkilatında, partililere seslenen Tuncel, Kürt meselesinde, siyasal çözümden yana olduklarını belirterek, herkesi sağduyulu olmaya çağırdı. Yaklaşık bir saatlik ziyaretin ardından beldeden ayrılarak Aydın'a geçen Tuncel'i yaklaşık 500 partili, Celal Bayar Caddesi'ne kadar uğurladı. DTP'li grup, daha sonra, çevrede önlem alan Çevik Kuvvet polisini, taş yağmuruna tuttu. Şans eseri yaralanan olmazken, park halindeki iki otomobil ve bir kamyonetin camı kırıldı.

Polis, caddedeki ev, işyeri ve otomobillerin daha fazla zarar görmesini önlemek için grubu, yakındaki araziye doğru dağıtmak için biber gazı sıktı. Dağılarak arazide tekrar toplanan grubu çembere alan polis ekipleri, yavaş yavaş çemberi daraltmaya başladı. Bu sırada DTP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Hüseyin Dağ, polis yetkilileriyle görüşerek, "Bu kadar polisin burada olmasına ne gerek vardı? Gruba neden biber gazı sıkılarak karşılık verildi?" diye sordu. Polis yetkililerinin, kendilerine taşlı saldırıda bulunulduğunu hatırlatmaları üzerine Dağ, "Taş atılmadı" diye yanıt verdi. Bunun üzerine polis, camı kırılan iki otomobil ve bir kamyoneti Dağ'a gösterdi. Dağ, gruba konuşup, dağılmalarını sağlayacağını belirterek, müdahale edilmemesini istedi. Dağ'ın konuşmasının ardından grup, olaysız bir şekilde dağıldı. Polisin Beldede önlemleri sürüyor.



Bu haber 607 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,236 µs