Derin Amerika rahatsız! | " /> Derin Amerika rahatsız! | "/>

En Sıcak Konular

Derin Amerika rahatsız!

6 Ocak 2008 10:03 tsi
Derin Amerika rahatsız!
İlk ön seçimde siyahi aday Barack Obama ile halkçı vaatlerle öne çıkan eski papaz Mike Huckabee’nin galip çıkması geleneksel devlet seçkinlerini rahatsız etti.

Demokrat tarafta en çok oyu alarak yarışa sürprizle başlayan Obama’nın derisinin rengi, Irak’ın işgali için oy vermemiş olması ve sosyal konularda refah devletine yakın tavrı geleneksel devlet seçkinlerini rahatsız etti. Huckabee’nin ise halkçılığı öne çıkararak lobileri ve sermaye gruplarını sürekli eleştirmesi, vergileri yükselterek sağlık ve eğitime kaynak aktaracağını söylemesi de rahatsızlık meydana getiriyor.

HESAPLAR KARIŞTI

ABD’DE şu ana kadar seçilen 43 başkanın tamamı beyazdı. Obama’yı durdurmak için eski başkan yardımcısı Oscar ödüllü Al Gore öne sürülebilir. Cumhuriyetçi cephede de benzer sorun var. Huckabee’nin ‘AdilVergi’ adlı bir uygulamayla, vergi yasasını değiştirerek üst ve orta sınıftan daha fazla vergi alıp, fakir çocuklara ücretsiz sağlık sigortası vaat etmesi, fırsat eşitliğinden bahsetmesi, ABD’de oldukça kötü durumda olan devlet okullarına yatırım istemesi sorun oluşturuyor.

Huckabee, derin devletin desteğini alan Cumhuriyetçi aday Mitt Romney’i Iowa’da devirdikten sonra ‘insanlar cüzdandan daha önemli’ demişti.

Hüseyin’den başkan olur mu

Barack Obama, Kenyalı, Müslüman ve siyah bir baba ile Kansaslı beyaz bir annenin oğlu. Orta adı Hüseyin olan Obama, Harvard Üniversitesi mezunu bir avukat olarak 2004 yılında ABD Senatosu’na tek siyah üye olarak girdi. Obama ABD’nin saldırgan politikalarına yönelttiği eleştirilerle gün geçtikçe popülerleşti. 46 yaşındaki Obama’ya başta hiç şans tanınmıyordu, ancak bir anda gençlerin en sevdiği siyasetçi oldu. Bu süreçte siyah sayılıp sayılmayacağı bile tartışma konusu oldu. Saman alevi gibi sönmesi beklenirken, Clinton ve Edwards gibi rakiplerini geride bıraktı.

star



Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,411 µs