veliler toplantısı da yapacak mı? | " /> veliler toplantısı da yapacak mı? | "/>

En Sıcak Konular

Sarkozy veliler toplantısı da yapacak mı?

6 Ocak 2008 11:09 tsi
Sarkozy veliler toplantısı da yapacak mı?
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy tarihinde ilk kez bir uygulamaya daha imza atıp hükümette yer alan 32 bakan ve müsteşarın görevlerini hakkıyla yerine getirip getirmediklerini kontrol etmek amacıyla karne dağıtmaya hazırlanıyor.

Muhalefet, "Sarkozy karneden sonra bakanların anne ve babalarını da çağırıp veliler toplantısı yaparsa şaşmamak gerekir" diyor.

ÜRDÜN’de tatilde olan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin 32 bakan ve müsteşarın görevlerini hakkıyla yerine getirip getirmemek amacıyla karne dağıtmaya kalkması tartışma konusu oldu. Muhalefet "bakanlara öğrenci gibi not vermek de nereden çıktı, Sarkozy karneden sonra bakanların anne ve babalarını da çağırıp veliler toplantısı yaparsa şaşmamak gerekir" diye eleştiriyor.

Sarkozy’nin Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesi karnedeki notlara göre hükümette bazı değişikliklere gideceği ileri sürülürken bu iddia hükümet sözcüsü Laurent Wauquiez tarafından reddedildi. Fransız basınına göre Sarkozy, bakanların performansını değerlendirmesi için bağımsız denetleme kurumu "Mars and Co" şirketiyle anlaştı. Buna göre her bir bakan için 30, müsteşar için birimiyle alakalı 15 kriter belirlendi.

PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ

Mesela Göç Bakanı Brice Hortefeux’nun karnesinde görevi sırasında sınırdışı edilen kaçak göçmenlerin sayısı, Kültür Bakanı Christine Albanel’in karnesinde ise müzelere bedava giriş yapan ziyaretçi sayısı yer alıyor. Hortefeux bir yılda 25 bin göçmeni sınırdışı etme hedefine ulaşmaya çalışırken Yüksek Öğrenim Bakanı Valerie Pecresse ve Adalet Bakanı Rachida Dati, görev alanlarına giren reformları gerçekleştirmek için ter döktü. Her iki kadın bakan bu reformlarla ilgili şiddetle eleştirilirken ilgili yasa tasarılarını meclise getirmeyi başardılar.

Şimdi Başbakan François Fillon’un önümüzdeki günlerde tek tek bakanlarla bir araya gelip yüz yüze performans değerlendirme yapacağı konuşuluyor. Geçen perşembe günü kabine toplantısının ardından soruları yanıtlayan hükümet sözcüsü Wauquiez, başbakanın bakanların başarılarını gözden geçirileyeceğini doğruladı. AB İşlerinden Sorumlu Devlet Müsteşarı Jean-Pierre Jouyet de konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlarken "Ne yapalım, biz de iyi not almak için elimizden geleni yaparız" dedi.

Cici baba Sarkozy

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ve sevgilisi Carla Bruni, dün Ürdün’deki meşhur Petra harabelerini gezdi. Bruni’nin yüzünü örtmeye çalıştığı Sarkozy’nin omzundaki çocuğun, önceki evliliğinden oğlu olduğu belirtildi.

Önce halk değerlendirdi

Sarkozy’nin bakanlarını bağımsız denetleme şirketi ve başbakandan önce metrolarda ücretsiz dağıtılan "20 Minutes" dergisi değerlendirdi. 20 üzerinden değerlendirilen bakanların performansı şöyle:

İçişleri Bakanı Michele Alliot-Marie:7.0

Çalışma Bakanı Xavier Bertrand:8.8

Adalet Bakanı Rachida Dati:5.8

Göç Bakanı Brice Hortefeux:4.3

Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner:7

Yüksek Öğrenim Bakanı Valerie Pecresse:10.3
 
 hurriyet



Bu haber 202 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,971 µs