27 Nisan siyaseti altüst etti | " /> 27 Nisan siyaseti altüst etti | "/>

En Sıcak Konular

Ağar: 27 Nisan siyaseti altüst etti

6 Ocak 2008 12:15 tsi
Ağar: 27 Nisan siyaseti altüst etti
DP kongresinde cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde yaşananları bir kez daha değerlendiren Mehmet Ağar'dan TSK'ya gönderme: "27 Nisan muhtırası siyaseti altüst etti"

DP kongresinde son kez partililere seslenen Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar, "22 Temmuz seçimleri AKP'ye hediye edilmiştir" dedi. Ağar siyasete bir anlamda ipotek koyulduğu mesajını verdi.

Ağar ayrıca 22 Temmuz seçimlerinde alınan sonucun hüznünü üzerinde taşıdığını ve bu hüznün getirdiği görevden ayrılmanında bugün gerçekleştiğini söyledi. Ağar "siyasettte emanetçilik devri kapanmıştır" diyerek de kendi adayının desteklenmesi gibi bir konuya sıcak bakmadığını da ifade etti. "Emanet davanın emanetidir" diyen Ağar, tüm adaylara başarılar diledi.

DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, DP 4’üncü olağanüstü büyük kongresinde partililere ve delegelere yaptığı konuşma ile veda etti. Kısa bir konuşma yapan Ağar, partisindeki “emanetçi” tartışmalarına “Emanet davanın emaneti, milletin emaneti” karşılığını verdi. 22 Temmuz seçimlerinin AKP’ye hediye edildiğini belirten Ağar, eleştirildiği cumhurbaşkanlığı seçimindeki tavrını bir kez daha savundu. Ağar “Millete küsmek bizim eşrefimizde yoktur. Millete öğretmenlik yapmak bizim görevimiz değildir. Millet ne derse doğrudur. Şimdi demokratik zeminde ve demokrasi zemininden ayrılmadım” dedi.

Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu’nda devam eden DP 4. olağanüstü kongresinde ilk olarak Başkanlık Divanı oluşturuldu. 81 il başkanının teklifiyle Divan Başkanlığına eski milletvekili ve İzmir İl Başkanı Turhan Arınç getirildi. Divan oluşumunun ardından ise DP Genel Başkanı Mehmet Ağar Salona giriş yaptı. Ağar özellikle aday Çağrı Erhan’ın taraftarları tarafından yoğun alkış, ıslıklarla ve “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla karşılandı.

- İŞİMİZ, YENİDEN YOLLARA DÜŞEREK MİLLETE ANLATMAK -

Ağar, yaklaşık 15 dakika süren konuşmasında 5 yıllık genel başkanlığını değerlendirdi ve partililere veda etti. Olağanüstü büyük kongresinin Demokrat Parti’nin zor günlerinin ilacı olacağını belirten Ağar, DP’nin yönetim mekanizmalarında olanların mahcubiyeti ve hüznü iyi bildiğini söyledi.

- EMANET DAVANIN MİLLETİN EMANETİ -

Ağar, DP’nin genç ve dinamik kadrosuyla geleceği kucaklayacağını belirtirken partisine yönelik "emanetçilik" tartışmalarını da “Emanet davanın emanetidir, milletin emanetidir” sözleriyle değerlendirdi. Ağar, "mahcubiyet milletin verdiği gücü yetkiyi iktidara dönüştürememe yetkisidir. 22 Temmuz’un hüznü üzerimizdedir. Görevden ayrılmayı bugün fiilen gerçekleştiriyoruz” dedi. Mutlu bir kongre ve adaletli bir rekabetle DP’nin yoluna devam edeceğini belirten Ağar, konuşmasında hükümeti de eleştirdi. Ağar, hükümetin sıcak para muslukları kesildiğinde faturayı halka keseceğini savundu. 22 Temmuz seçim sonuçlarını “Milletin takdiri böyle olmuştur, millete küsmeyiz, millete öğretmenlik yapmak bizim görevimiz değildir. Millet ne derse doğrudur. Demokrasi zemininden ayrılmadım. Yeniden yollara düşerek doğruları söylemek bizim işimiz olacaktır” şeklinde değerlendiren Ağar, 27 Nisan’da cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik yaptığı konuşmayı tekrarladı.

- SEÇİMLER AKP'YE HEDİYE EDİLDİ -

Cumhurbaşkanlığı seçimindeki tavrının doğru olduğunu savunan Ağar, Genelkurmay’ın e-muhtırasının siyaset zeminini bozduğunu savundu. Ağar, e-muhtıra ile AKP ve CHP’ye gün doğduğunu da savunarak “22 Temmuz seçimleri AKP’ye hediye edildi. Şimdi artık iktidarın göstereceği bir mazeret yoktur. DP kongreden sonra toparlanarak bu süreci geçirecektir. Millet tek şeyi mazeret üretmek olan bu hükümetten çözüm üretmesini bekliyor" diye konuştu.

Konuşmasında terörle mücadele konusunu da değerlendiren Ağar, “Musul’un Erbil’in meselesi Washington’da çözülmez Ankara’da çözülür dedik. Neresi yanlış bunun” dedi.

Ağar konuşmasını delege ve partililere “hakkınızı helal edin” sözleriyle tamamladı. Mehmet Ağar konuşmasının ardından kongre salonundan ayrıldı.
 
haber7



Bu haber 520 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,278 µs