En Sıcak Konular

Çıray da adaylıktan çekildi

6 Ocak 2008 14:20 tsi
DP Genel Başkan adaylarından Nevval Sevindi adaylıktan çekildi. Sevindi, Süleyman Soylu"yu destekleyeceğini açıklarken, adaylar arasında bulunan Aytun Çıray da adaylıktan çekildi.

DP"nin Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu"ndaki 4"üncü Olağanüstü Büyük Kongresi devam ediyor. Kongrede adayların konuşmalarına geçilirken, ilk konuşmayı gazeteci yazar Nevval Sevindi yaptı. Sevindi, adaylıktan çekildiğini ve Soylu"yu destekleyeceğini açıkladı. Kongre"nin en güçlü adaylarından Soylu ve Erhan ise kongre salonunda delege ve partilleri birlikte selamlayarak birlik mesajı verdi.
     
 -MERKEZ SAĞIN GERÇEK ADRESİ DP -

Demokrat Parti kongresinde adaylar arasında ilk konuşmayı Gazeteci Nevval Sevindi yaptı. Konuşmasında Türkiye"nin ateşten bir gömlek giydiğini söyleyen Sevindi, AKP"nin merkez sağın adresi olamayacağını belirtti ve merkez sağın gerçek adresinin DP olduğunu söyledi.
     
Merkez sağın arsasının DP"ye ait olduğunu ifade eden Sevindi, “AKP merkez sağ değil, merkez sağın arsası biziz, üzerine gecekondu da kursalar o arsanın sahibi bizizö diye konuştu. Sevindi, merkez sağın yetiştirdiği en iyi kadroların kadirşinas bilmeyen yöneticiler tarafından yitirildiğini söylerken birlik ve uzlaşma çağrısı yaptı. Kendisinin, modern, Müslüman bir Türk kadını olduğunu belirten Sevindi, Türkiye"nin modernleşme çizgisinin DP ile paralel yürüdüğünü ifade etti. "Büyük Türkiye mirası"nın DP mirası olduğunu belirten Sevindi, “Bu miras için yeniden uyanma, silkinme zamanıdırö dedi. Sevindi,konuşmasının sonunda Süleyman Soylu lehine adaylıktan çekildiğini ve Soylu"yu destekleyeceğini açıkladı.
     
SOYLU VE ERHAN"DAN BİRLİK MESAJI

Kongre salonuna, genel başkan adaylarından ilk olarak Çağrı Erhan geldi. Eşi birlikte gelen Erhan, yoğun alkış aldı. Kongrenin bir başka güçlü adayı Süleyman Soylu ise salona 12.20"de giriş yaptı. Soylu da delege ve partilerin yoğun alkışları arasında salona girdi. Soylu ve Erhan partili ve delegeleri birlikte selamlayarak birlik mesajı verdi.

DP 4. olağanüstü kongresi, adaylardan Aytun Çıray"ın konuşması ile devam ediyor.
     
ÇIRAY DA ÇEKİLDİ

Öte yandan Nevval Sevindi"nin ardından, adaylar arasında bulunan Aytun Çıray da çekildi. Çıray, “Kimse adına çekilmiyorum, demokrasiye inandığım için çekiliyorum. Küçük pazarlıkların siyasetçisi değilim" dedi.
     
DP"nin 4. olağanüstü kongresinde Sevindi"nin ardından kürsüye gelen genel başkan adaylarından Aytun Çıray, parti yönetimini sert bir dille eleştirdi. Emanetçi tartışmalarını “burada dublör oyunu oynanıyorö sözleriyle değerlendiren Çıray, “Eskiden bizim kongremiz demokrasi şöleni olurdu, düğün olurdu. Muhalefeti eleştirir, iktidar çözümü söylerdi. Konuşmamız gereken bayraktı, vatandı, fakirdi, fukaraydı, şehitti. Ben bu kongrede hüzünlüyüm. Koskoca Demokrat Parti"nin büyük kongresi basında emanetçiler tartışmasına dönüşmüştür. Ben bu tablo karşısında şikayetçiyim" diye konuştu. Çıray konuşmasının sonunda adaylıktan çekildiğini belirterek “Kimse adına çekilmiyorum, demokrasiye inandığım için çekiliyorum. Küçük pazarlıkların siyasetçisi değilim" dedi.

hurhaber



Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,570 µs