En Sıcak Konular

25 plakalı beyaz minibüs alarmı!

6 Ocak 2008 16:55 tsi
25 plakalı beyaz minibüs alarmı! Diyarbakır'da meydana gelen hain saldırının ardından harekete geçen güvenlik güçleri, Bursa'da iki bombalı aracın yakalanmasından sonra plakası belirlenen bir minibüsün peşine düştü. Terörle mücadele ekiplerinden aracın görüldüğü takdirde, içindekilerle

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nden bugün yapılan anonslarda, sahte olabileceği düşünülen Erzurum plakalı beyaz renkli ‘Ford Transit' marka kamyonetin Kocaeli sınırlarından geçebileceği, görüldüğü takdirde sadece Terörle Mücadele ekiplerinin yaklaşarak aracı ve içindekileri etkisiz hale getirmeleri istendi.

Polis yetkilileri ayrıntılı açıklama yapmamakla birlikte, bu araçta da bomba olabileceği ihbarı alındığı, üzerindeki plakanın da sahte olabileceği belirtildi.

5 ARAÇ ÇALINMIŞTI

Diyarbakır'daki bombalı saldırının ardından terör örgütünün bu tip eylemlerde bulunmak üzere 5 ayrı aracı daha çaldığı kaydedilmişti. Van’da ele geçirilen aracın da çalıntı araçlardan biri olduğu öğrenilirken, 3’ü Samsun’dan çalıntı, toplam 5 minibüs için polis alarma geçirildi.
Bölücü terör örgütü PKK’nın Diyarbakır’da gerçekleştirdiği bombalı saldırı sonrası istihbarat çalışmalarına ağırlık veren emniyet yetkililerinin, Kasım 2007 tarihinden beri bombalı araçları aradığı öğrenildi. Örgütün toplam olarak 12 minibüsü çaldıktan sonra A.G isimli şahıs aracılığı ile sahte plakalarla çeşitli illerde tescil ettirmeye çalıştığını ancak bunda başarılı olamadıklarını belirten emniyet yetkilileri, ardından yapılan çalışmalarda da toplam 7’sinin bulunup sahiplerine teslim edildiği ancak diğerlerine henüz ulaşılamadığı kaydedildi.

Yapılan istihbarat çalışmalarında örgütün özellikle Ankara Kızılay’da bir eylem planladığının saptandığını belirten emniyet yetkilileri, örgütün Ankara ve Van’da ele geçen bomba yüklü araçlarından elde edilen verilere göre patlayıcılardan TNT, PE, A-4, C-4, Peritonat ve el bombalarıyla hazırlanmış bir karma oluşturduğu ve bunu da uzaktan kumandanın kontrolündeki ilk ateşleyiciye montelendiğini ifade ettiler.
Örgütün amacının kaos ortamı yaratarak güvenlik güçlerini zor duruma düşürmek olduğunun altını çizen yetkililer, vatandaşlardan da yardım istediler. Şüpheli hareketlerde bulunan kişiler ile şüpheli araçların polise ihbar edilmesi gerektiğini belirttiler. Çalınan araçlara yönelik 81 ilde sürekli olarak uygulama yapıldığını da kaydeden emniyet yetkilileri, Van’da ele geçen araçtan ve patlayıcı üzerinden elde edilen bilgilerin tüm istihbarat birimleriyle iletildiğini kaydettiler.



Bu haber 516 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,644 µs