En Sıcak Konular

Hayat kurtaran eğitim için Büyükanıt'a teşekkür!

6 Ocak 2008 17:49 tsi
Hayat kurtaran eğitim için Büyükanıt'a teşekkür! Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, Diyarbakır’da yaralıları ziyaret ederek, "Geçmiş olsun" dileklerini iletti. Havaya uçan servis otobüsünün sivil şoförü Cahit Kara, "Tahliye tatbikatları olmasa çoğumuz içerde kalırdık" diyerek, Büyükanıt&

Bombalı saldırı sonrası Diyarbakır’a gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, patlama yerinde teröre meydan okudu. Büyükanıt ve kuvvet komutanları, Diyarbakır Askeri Hastanesi’nde yaralıları ziyaret ettiler. Hastanedeki 24 yaralıya tek tek geçmiş olsun diyen ve durumları hakkında bilgi alan Büyükanıt duygulu anlar yaşadı.

YÜZBAŞI’NIN HEMŞİRESİ EŞİ

Büyükanıt, ilk olarak gözünden yaralanan Yüzbaşı Adem Yavuz’u ziyaret etti. Büyükanıt odaya girdiğinde Yüzbaşı Yavuz, ayağa kalkmaya çalıştı. Ancak Büyükanıt, buna izin vermeyerek eliyle kalkmamasını işaret etti. Yüzbaşı Yavuz, Büyükanıt’a otobüste en önde oturduğunu, patlama olunca önce büyük bir gürültü duyduklarını sonra otobüsü hemen tahliye ettiklerini anlattı. Yüzbaşı Yavuz, "Mercek sağlammış" diyerek, gözünde kalıcı hasar olmadığını söyledi. Büyükanıt, odadan çıkarken yanına yaklaşan bir yetkili, Yüzbaşı’nın hemşiresinin aynı zamanda eşi olduğu söyledi. Bunun üzerine hemşireye de dönerek "Geçmiş olsun. Allah kocanızı size bağışlamış" dedi. Büyükanıt’ın bu sözleri üzerine duygulanan hemşire gözyaşlarını zorlukla tutarak teşekkür etti.

HAYAT KURTARAN EĞİTİM

Büyükanıt’ın ziyaret ettiği yaralılardan biri de otobüs şoförü Cahit Kara oldu. Sivil şoför Kara, sürekli olarak tahliye tatbikatları yaptıklarını anlattı. Kara, "Patlama oldu, hemen tahliye edilmesini söyledim. Herkes bir anda camları kırdı, kapıları açtık, büyük bir hızla dışarı çıktık. Dışarı çıktıktan sonra içeride kalan var mı diye baktık. Hemen kendimizi dışarı attık. Otobüs alev alev yanmaya başladı. Tatbikatlar olmasaydı o şaşkınlıkla çoğumuz içeride kalırdı" dedi. Kara, bu sözlerinin ardından Büyükanıt’ın "Yatağında kal" demesine rağmen doğruldu ve Büyükanıt’ın elini öptü.

DİYARBAKIRSPOR ZİYARETİ

Yaralıları ziyaretin ardından Diyarbakırspor futbol takımının yetkilileri de Büyükanıt’ı ziyaret etti. Hastaneye çiçeklerle gelen Diyarbakırsporlular, Diyarbakır 7’nci Kolordu Komutanlığı günlerinden şükran duyguları besledikleri Büyükanıt’a geçmiş olsun dileğinde bulundular.

OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK

Olay yerine giden Büyükanıt ve kuvvet komutanları için çevrede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Çevredeki yüksek binalara keskin nişancılar yerleştirilirken, Polis Özel Harekát timleri bomba atar ve lazer hedef tespit edici takılı otomatik tüfeklerle güvenliğini sağladı. Büyükanıt ve komutanların yakın korumasını bordo bereliler yaptı. Büyükanıt, 7’nci Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu’dan bilgi aldı. Büyükanıt, patlayan bombanın yarattığı hasarı, çevredeki yerleşim yerlerini inceledi. Komutanlar olay yerinde yaklaşık 5-6 dakika kaldı.

Zorla öptü

Orgeneral Büyükanıt, askeri aracı kullanan şoför Cahit Kara’yı da ziyaret etti. Kara, bir anda doğrularak Büyükanıt’ın eline sarılarak öpmek istedi. Büyükanıt direnerek, elini çekmeye çalışsa da Kara, komutanın elini öpmeyi başardı. Büyükanıt’a "Kahraman şoför" diye tanıtılan Kara, tatbikatlar sayesinde otobüsü derhal boşaltmayı başardıklarını anlattı.

Kalkma oğlum

Orgeneral Büyükanıt, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner’le birlikte yaralılarla ilgilendi. Büyükanıt odaya girdiğinde toparlanıp, doğrulmak isteyen askerleri "Kalkma oğlum" diyerek engellemeye çalıştı.

Diyarbakır koruması

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve komutanlarla, Başbakan Tayyip Erdoğan ve bakanlar dün Diyarbakır’daydılar. Büyükanıt ve komutanlar, patlamanın meydana geldiği yerde incelemelerde bulunurken çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. Subay ve astsubaylardan oluşan özel eğitimli bordo bereliler, yakın koruma görevini üstlenirken, keskin nişancılar kuş uçurtmadılar. Erdoğan ve beraberindekileri ise yeşil bereli Özel Harekát polisleri koruyarak, çevresinde etten duvar ördüler.

Hürriyet



Bu haber 388 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,414 µs