-Haritalı | " /> -Haritalı | "/>

En Sıcak Konular

Yeni yağışlar geliyor -Haritalı

6 Ocak 2008 21:10 tsi
Yurdun kuzeydoğusunda yağışlar, bugün etkisini kaybediyor. Türkiye yarın Balkanlar üzerinden gelecek yeni yağışlı havanın etkisine girecek. Bölge bölge 5 günlük hava raporu:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, halen kuzeydoğu bölgelerde devam eden yağışlar, bu akşam etkisini kaybedecek ancak Türkiye yarın Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek.

Kuzey bölgelerde hafta ortasına kadar yağış görülecek. Hava sıcaklığı yarın iç kesimlerde 2 - 4 derece artacak, haftanın diğer günlerinde önemli bir değişiklik olmayacak.

Marmara ve Kuzey Ege ile İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz'de yarın yağış bekleniyor. Yağışların Trakya, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Kuzey Ege'nin iç kesimleri ile Marmara'nın güneydoğusunda kar, diğer yerlerde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayının etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Yağışlar, salı günü Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz ile İç Anadolu'nun doğusunda, çarşamba günü Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusunda aralıklarla devam edecek.

Yağışlar, hafta ortasından sonra yurdun kuzeydoğu kesimlerine doğru hareket edecek. İç ve batı bölgelerde özellikle sabah saatlerinde sis görülecek.

Yurdun iç ve doğu kesimlerinde görülecek buzlanma ve don olayı ile hafta ortasından itibaren iç ve batı bölgelerde beklenen sise karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGE BÖLGE DURUM

Yurdun batı ve iç kesimlerinde yağış yerini sis ve buzlanmaya bıraktı. Bugün kar yağışı yurdun sadece en doğusunda devam ediyor. Yarın ise yurdun büyük bölümünde yağış beklenmiyor.

Bugün İstanbul’da hava az bulutlu ve açık, sıcaklık biraz artıyor. Yarın ise rüzgar çok hafif eseceğinden, sabah ve gece saatlerinde yoğun sis oluşacak. Ankara’da yağış etkisini kaybetti. Yoğun sis ve buzlanma devam ediyor. İzmir’de bugün hava açık ama, sıcaklık düşük. Adana’da bugünden itibaren sıcaklık değerleri yükselecek. İstanbul 6, Ankara 1, İzmir 10, Bursa 4, Adana 11 derece.

Marmara bölgesinde yağış etkisini kaybetti. Bölge genelinde hava parçalı bulutlu, ancak sis ve buzlanma yaşamı olumsuz etkiliyor. Yarın sıcaklık 3-4 derece yükselecek, rüzgar ise çok hafif esecek. O nedenle bölgede yoğun sis bekleniyor. Bugün Edirne 3, Çanakkale 6, Kocaeli 5 derece

İç Anadolu bölgesinde bugün yağış beklenmiyor. Ancak bu iki gece kuvvetli buzlanma ve sis yaşamı zorlaştırabilir. Sürücüler dikkatli seyretmeli. Konya 1, Eskişehir 2, Sivas -3 derece

Ege bölgesinde yağışın olmayıp, havanın çok soğuması ayaz oluşturduğundan, bölgede dondurucu bir soğuk var. Bugün gökyüzü az bulutlu ve açık, ancak hava soğuk ve sisli olacak. Sıcaklık değerleri yükseliyor. Denizli ve Muğla 8, Kütahya 4 derece

Akdeniz bölgesi açık, bölgedeki tarım üreticileri tedbirli olmalı, hafif kuvvette don oluşabilir. Antalya 16 derece

Güneydoğu hızla soğuyor, bugün bölgede yağış beklenmiyor. Gaziantep 6 derece.

Doğu Anadoluda bugün kar yağışı hafifledi. Yağış Erzurum-Kars-Van arasında aralıklı olarak devam ediyor, yağışın ardından buzlanma ve don oluşuyor. Yarın bölgede hava daha da soğuyacak. Erzurum -2, Malatya 1, Van 4 derece.

Karadeniz bölgesinin batı ve iç kesimlerinde hava parçalı bulutlu. Kar yağışı yalnızca Doğu Karadeniz’de aralıklarla devam ediyor. Yağış Rize ve Artvin’de ise daha kuvvetli oluyor. Trabzon 6, Samsun 5, Bolu 3 derece.

 

07 Ocak Pazartesi 08 Ocak Salı
09 Ocak Çarşamba 10 Ocak Perşembe
11 Ocak Cuma

haber7



Bu haber 898 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,326 µs