En Sıcak Konular

Sosyal Güvenlik Reformu 2028'de yürürlüğe girecek

7 Ocak 2008 09:01 tsi
Başbakan Erdoğan, sosyal Güvenlik Reformunun 2028'de yürürlüğer gireceğini söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı kişilerin sosyal güvenlik reformuna yönelik gösteri yaptığını belirterek, ''Şu anda 60-61 yaşı emeklilik yaşı olarak getirecek olan bu kanun, 2028-29'da yürürlüğe girecek. Yani şu ana kadar SSK'lı veya Emekli Sandığı ya da Bağ-Kur'luyu kapsamıyor'' dedi.

Erdoğan, Kağıthane Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen AK Parti Kağıthane İlçe Kadın Kolları 2. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, 22 Temmuz seçimlerinde bütün partilerin bir araya geldiğini ifade ederek, ''Aralarında çeşitli anlaşmalar yaptılar. Dayanışmalara girdiler. 40 çürük yumurtadan bir sağlam yumurta olmaz. Bir araya geldiler ama olmadı'' dedi.

Söz konusu partilerin AK Parti'yi yok edeceklerini zannettiklerini, ancak sandıktan AK Parti'nin çıktığını dile getiren Erdoğan, ''Şu an caddede iki kişi yürüyorsa, bunun biri AK Partili demektir. Bu hale geldik'' diye konuştu.

Bunun, AK Parti'nin Türkiye'yi kucaklayan bir parti olduğu anlamına geldiğini, 81 vilayetin 80'inde AK Parti milletvekili olduğunu söyleyen Erdoğan, söz konusu durumun şimdiye kadar hiçbir siyasi partiye nasip olmadığını dile getirdi.

Erdoğan, hangi etnik unsura sahip olursa olsun herkesin ''Ben, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım'' diyebilmesi ve bundan gocunmaması gerektiğini belirterek, bunun başarılması halinde Türkiye'yi kimsenin yıkamayacağını anlattı.

Diyarbakır ziyaretine de değinen Erdoğan, orada halkın mütevekkil yapısını, devletine nasıl sadık olduğunu gördüğünü belirterek, ''İşte bu güven, dayanışma bizi yarınlara çok daha farklı taşıyacak'' dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin her yerinde üniversite kuracaklarını belirterek, 72 ilde üniversite kurulduğunu, kalan 9 ilde de bu yıl kurulacağını söyledi.

Türkiye'yi eğitim, sağlık, adalet ve emniyet olmak üzere 4 temel taş halinde inşa edeceklerini söylediklerini hatırlatan Erdoğan, ''Son zamanlarda bir yalan yarışıdır aldı başını gidiyor. Örneğin diyorlar ki, 'Efendim okullardan müzik dersini, resim dersini kaldırıyorsunuz.' Elinize, dizinize dursun. Ne müzik dersi, ne resim dersi kalkar. Böyle bir şey yok. Ama bir ithamdır gidiyor'' şeklinde konuştu.

dunyabulteni



Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,992 µs