En Sıcak Konular

Hizbullah kış uykusundan uyanırken

7 Ocak 2008 09:59 tsi
PKK bitiş sürecine girerken Hizbullah uyandırılmaya başladı. Terörle Mücadele Ekipleri, zincirleme cinayet hazırlığındaki örgüte zincirleme baskın düzenliyor..

Hizbullah'a yönelik Konya merkezli başlatılan operasyonlarda 83 kişi gözaltına alındı

Hizbullah'a yönelik Cuma günü Konya merkezli başlatılan operasyonlarda 83 kişi gözaltına alındı. Yetkililer “Biraz daha geciksek örgüt toparlanıp cinayetlere başlayacaktı” dedi.

Operasyonlarda ilk olarak Konya'da 33 kişi gözaltına alındı. Daha sonra Diyarbakır'da 10, Mersin'de 2 ve İstanbul'da bir kişi yakalanınca gözaltına alınanların sayısı 46'ya çıktı. 5 kişi serbest bırakılırken diğer zanlıların sorguları hala sürüyor.

Emniyet, örgütün Konya'da herhangi bir eyleminin olmadığını, Diyarbakır'da örgüt adına adam öldürme suçlarının işlendiğini açıkladı. Konya'daki gözaltılarda 3 öğrenci ile örgütün Konya lideri konumundaki M.T. de bulunuyor. Sorgulanan zanlıların 9 aylık takip sonrası yakalandıkları ortaya çıktı. Örgütsel doküman, CD ve iki tabanca ile ele geçirilen örgüt üyelerinin Kurban Bayramı'nda örgüt adına deri topladıkları, sigara kaçakçılığı yaptıkları, gasp, cinayet ve tehdit olmak üzere 10 olaya karıştıkları ileri sürüldü.

Tehdit ve böbrek

Zanlıların adı açıklanmayan bir kişiyi ölümle tehdit ettiği, bu kişinin örgütün istediği parayı verebilmek için böbreğini satışa çıkardığı iddia edildi. Örgüt liderlerinden Hüseyin Velioğlu'nun 2000 yılında öldürülmesinin ardından güç kaybeden örgütün yeniden toparlanma sürecine girdiği, sempatizan kazanmaya çalıştığı öne sürüldü. Örgüt üyelerinin yaşadığı çevredeki vatandaşların yaşam tarzlarına müdahale edip, tehditlerde bulunmaya başladıkları da iddia edildi. Emniyet yetkilileri, “Operasyon gecikse, örgüt cinayetlere başlayacaktı” dedi

Van'da 37 kişi

Dün de Hizbullah terör örgütünün Van'da yeniden yapılanma sürecine girdiğini tespit eden Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, kent merkezinde operasyon başlattı. Ekipler sabah 40 ev ve iş yerine operasyon yaptı. Örgüt üyesi oldukları iddiasıyla 37 kişi gözaltına alınırken, çok sayıda döküman da ele geçirildi.

aktif haber



Bu haber 465 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,315 µs