En Sıcak Konular

Yeşil'in sağ kolu yakalandı!

7 Ocak 2008 13:51 tsi
İstanbul'da gerçekleştirilen bir operasyonda aralarında Susurluk skandalının en çok konuşulan ve aranan ismi "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın sağ kolu Zakir Selvi'nin de aralarında bulunduğu 13 kişi yakalandı.

"PKK tarafından takip ediliyorsunuz" denilerek tehdit edilen milletvekilleri kim?

Haraç toplama suçlamasıyla adliyeye sevk edilen zanlıların ilişkilerini inceleyen polis, dikkat çeken bazı ilişkileri de ortaya çıkardı. Araştırmalarda; iki emniyet müdürü, bir albay ve İstanbul'da görevli iki polis memurunun da çete ile ilişki halinde olduğu tespit edildi. Çete üyelerinin çalışma yöntemleriyle ilgili yaklaşık bir yıllık teknik takip yapan ekipler, çete elemanlarının kendilerini istihbarat ya da JİTEM görevlisi olarak tanıttıklarını ve 2 milletvekilini "PKK tarafından takip ediliyorsunuz" denilerek tehdit ettikleri ortaya çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği "Matkap" operasyonu, bir dönem uzun süre konuşulan ve birçok faili meçhul olayın dayandığı Susurluk Skandalı çetesinin bir benzerini çökertti. Beşiktaş'ta bir iş adamının kendisinden tehditle para istendiği iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na başvurmasıyla başlayan soruşturma, yapısı ve çalışma şekliyle farklı bir mafya yapılanmasını ortaya çıkardı. Kendilerini JİTEM mensubu ya da Yeşil Kod adlı Mahmut Yıldırım'ın adamı gibi tanıtarak haraç topladıkları iddia edilen bir çete takibe başlandı. Yaklaşık bir yıl süren bir çalışmayı tamamlayan ve operasyon aşamasına gelen Organize Şube polisleri, Beşiktaş'taki "Selenyum" isimli rezidansa baskın yaparak aralarında Zakir Selvi'nin de bulunduğu 13 kişiyi gözaltına aldı.

-DAHA ÖNCE TUTUKLANIP CEZAEVİNE GİREN ZAKİR SELVİ BU KEZ ADINI DEĞİŞTİRMİŞ-

Susurluk olayının ardından uzun süre kamuoyunu meşgul eden ve adı birçok faili meçhul cinayetle anılan "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın sağ kolu olduğu idda edilen Zakir Selvi'nin, yapılan incelemede adını değiştirdiği ve Bedirhan Esendik ismini kullandığı öğrenildi. Operasyonda çetenin lideri konumunda bulunan Orhan A.nın da aralarında bulunduğu 13 kişi, emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Matkap operasyonunda soruşturmasını derinleştiren polis, ilginç ayrıntılara da ulaştı. Edinilen bilgilere göre, çete üyelerinin iki eminyet müdürü ve bir albay ile ilişki içinde oldukları belirlendi. Emniyet yetkilileri, operasyon kapsamında isimlerine ulaşılan emniyet müdürleri ve albay ile ilgili bilgi vermezken, çete ile ilişkili olduğu belirlenen ve İstanbul'da görevli iki polis memuru ile ilgili de soruşturma başlattı.

Vatan



Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,203 µs