En Sıcak Konular

ABD basını: Gül neden geliyor

7 Ocak 2008 15:58 tsi
ABD basını: Gül neden geliyor Cumhurbaşkanı Gül’ün ABD ziyareti, Amerikan basınında bazı soru işaretlerine yol açtı. Washington Post’un önemli bir yazarı Hürriyet’i arayıp, "ziyaret nedenini" sordu. Bir uzman ise "Erdoğan’dan geri kalmamak için geliyor" diy

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ikili ilişkilerde "köşe taşı" sayılabilecek gezisinden iki ay sonra neden Washington’u ziyaret ettiği, Amerikalı "önemli" bir köşe yazarının da kafasına takıldı.

Washington Post gazetesinin bu önemli köşe yazarı, Hürriyet’e, "Ben araştırdım cevabını bulamadım. Abdullah Gül neden Washington’a geliyor?" diye sordu. "Beyaz Saray’da fast food" tartışmaları sürerken, Cumhurbaşkanı Gül’ün neden Washington’u ziyaret ettiğine uzmanlar da cevap veremiyor. Konuyla yakından ilgili bir uzman, "Tabii ki Erdoğan’dan geride kalmamak için" yorumunda bulundu.

Türk Büyükelçilik yetkilileri, Cumhurbaşkanı Gül’ün, Başkan George W. Bush’u, Türkiye’nin Ortadoğu ve Pakistan ile ilgili tecrübelerinden yararlandıracağını ve bir anlamda da "Erdoğan gezisinin devamı" niteliğinde olacağını ifade ettiler. Bu yetkililer, Beyaz Saray’ın özellikle, Gül’ün Pakistan ile ilgili gözlemlerine önem vereceğini belirttiler. Bush, Gül ile görüşmesinin hemen ardından Ortadoğu gezisine çıkıyor.

Bush’un Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Hadley, "Gül’ün ziyareti çok önemli. İki lider aklındaki konuları konuşacak" demişti. ABD Dışişleri Sözcüsü Sean McCormack da, "Türkiye iyi bir dost ve müttefik. Abdullah Gül ve Condoleezza Rice ikili ilişkilerimiz çeşitli açıları hakkında konuşacaklar" diye konuşmuştu.

Gül, yarın kahvaltıda Rice ile bir araya geldikten sonra, sırasıyla Başkan Yardımcısı Dick Cheney ve Başkan Bush ile görüşecek ve öğle yemeği yenilecek.

Cumhurbaşkanı Gül, çarşamba günü, Washington Post Yayın Kurulu ile bir araya gelecek, Savunma Bakanı Robert Gates ile görüşecek.

hürriyet



Bu haber 311 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,530 µs