En Sıcak Konular

ABD-İran savaşın eşiğinden döndü

7 Ocak 2008 18:44 tsi
ABD-İran savaşın eşiğinden döndü
Hürmüz Boğazı'nda İran ve Amerikan askeri gemileri arasında gerginlik çıktı. İran Devrim Muhafızlarına ait 5 tekne, Hürmüz Boğazı'nda Amerikan Deniz Kuvvetlerine ait 3 gemiyi taciz etti. Pentagon, İran Devrim Muhafızlarına ait teknelerin Hürmüz boğazınd

Hürmüz Boğazı'nda İran ve Amerikan askeri gemileri arasında gerginlik çıktığı bildirildi.
CNN televizyonunun haberine göre, İran Devrim Muhafızlarına ait 5 tekne, Hürmüz Boğazı'nda Amerikan Deniz Kuvvetlerine ait 3 gemiyi taciz etti.

CNN adlarını açıklamadığı Amerikalı yetkililere dayanarak, İran teknelerinin, ABD gemilerinin 200 metre yakınına kadar yaklaştığını ve telsizle tehditte bulunduğunu ileri sürdü. Haberde, Amerikan askeri gemilerinin İran teknelerine ateş açma noktasına geldiği belirtildi.

Pentagon İran tacizini doğruladı

Pentagon, İran Devrim Muhafızlarına ait teknelerin Hürmüz boğazında Amerikan deniz kuvvetleri gemilerini taciz ettiğini doğruladı.

Pentagon sözcüsü Bryan Whitman, bir brifingdeki konuşmasında hafta sonundaki olayı doğrulayarak, İran'ın hareketlerinin "ölçüsüz, pervasız, potansiyel olarak düşmanca" olduğunu söyledi. Beyaz Saray sözcüsü Gordon Johnroe da, Amerikan gemilerinin taciz edilmesini "provokasyon" olarak nitelendirdi ve İran'ı gelecekte benzeri eylemlerden kaçınması konusunda uyardı. Johndroe, "İranlıları, gelecekte tehlikeli bir olaya yol açabilecek bu tür provokatif eylemlerden kaçınmaya davet ediyoruz" dedi.

Pentagon yetkililerinin verdikleri bilgiye göre, pazar günü Amerikan deniz kuvvetlerine ait bir kruvazör, bir destroyer ve bir fırkateyn körfeze gitmek için Hürmüz boğazından geçerken, 5 küçük İran teknesinin tacizine uğradı. Yetkililer, İran teknelerinin Amerikan güçleri tam da ateş açmaya hazırlanırken geri döndüklerini anlattılar.

yenişafak



Bu haber 323 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,848 µs