Şehidin ikiz kardeşinden suç duyurusu! | " /> Şehidin ikiz kardeşinden suç duyurusu! | "/>

En Sıcak Konular

Şehidin ikiz kardeşinden suç duyurusu!

7 Ocak 2008 19:04 tsi
Şehidin ikiz kardeşinden suç duyurusu!
Dağlıca'da şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Selçuk Gürdal'ın ikiz kardeşi Celalettin Gürdal, Dağlıca Tabur Komutanı Yarbay O.D., Bölük Komutanı Yüzbaşı G.I. ve Piyade Üsteğmen Ç.C. hakkında Antalya Kemer Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Gürdal, “Kardeşime ilk kurşunu, teslim olmalarına karşı çıktığı askerlerden biri atmıştır” iddiasında bulundu.

Hakkari Dağlıca'da 21 Ekim'de düzenlenen hain saldırıda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Selçuk Gürdal'ın ikiz kardeşi 29 yaşındaki Celalettin Gürdal, PKK tarafından kaçırılan 8 er ile birlikte, DTP milletvekilleri ve korucular hakkında daha önce yaptığı suç duyurusu ardından, bu kez Dağlıca Tabur Komutanı Yarbay O.D., Bölük Komutanı Yüzbaşı G.I. ve Piyade Üsteğmen Ç.C. hakkında Antalya Kemer Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Kardeşinin böbrek rahatsızlığını bile bile Yarbay O.D. ve Yüzbaşı G.I. tarafından göreve gönderdiğini iddia eden Celalettin Gürdal, olaydan 20 gün sonra telefonda görüştüğü Tabur Komutanı'na, kardeşinin rahatsız olduğunu söylediğini ileri sürdü. Gürdal, “Tabur komutanı bana ‘Benim öyle bir bilgim yoktu. Olsaydı zaten göndermezdik. Kardeşin kendi isteği ile gitti’ dedi. Ama ben araştırdım. Kardeşimin eşyalarının arasından Tabur Komutanı’nın imzasını taşıyan 100 yataklı hastaneye sevkini buldum” dedi.

Kardeşi ile PKK'lı teröristler tarafından kaçırılan 8 asker arasında geçtiğini iddia ettiği konuşmalar hakkında iddialarda bulunan Celalettin Gürdal, şunları söyledi:

“Kardeşim 8 askere ‘Bu teröristlere teslim olmam. Siz neden teslim oluyorsunuz? Siz vatan hainisiniz’ diyor. Kardeşim bunlarla tartışırken bacağından yaralanıyor. Daha sonra teröristler mevziye kadar gelip bunları teslim almak istiyor. Kardeşime ‘Sen de geliyorsun’ diyorlar. Kardeşimin piyade tüfeği ile bunlara tarama yaptığı söyleniyor. Ondan sonra da kardeşimi orada şehit ediyorlar. Ben kardeşime ilk kurşunun asker arkadaşı tarafından atıldığını düşünüyorum.”

Celalettin Gürdal, Piyade Üsteğmen Ç.C.'nun operasyonda bulunmasına rağmen çatışma bitene kadar mevzisinde yattığını ve olaya müdahale etmediğini ileri sürdü. Tabur Komutanı Yarbay O.D.'in kendisine, “Askerlerim sonuna kadar savaştı. Askerlerim haklıdır. Sen biliyor musun, onlar ne şekilde teslim oldu? Kafalarına silah dayanıp götürdüklerini biliyor musun? Senin oradan buradan, basından duyduklarının hepsi yalandır” dediğini aktaran Gürdal, “Yaklaşık 2 saat telefonda konuştuk. Üsteğmen C.'nin sonuna kadar savaştığını, sabah tabura döndüğünde tek mermisinin kaldığını beyan etti. Şehit ve yaralılardan önce Üsteğmen C.'nin operasyon bölgesinden gelen helikopterle götürüldüğü söylendi” diye konuştu.

Bu bilgileri kardeşinin silah arkadaşları ve orada yaralanan askerlerle görüşerek edindiğini söyleyen Gürdal, “Tüm arkadaşlar ‘Ne biliyorsan, ne düşünüyorsan doğrudur’ dedi. ‘O askerler teslim olmasaydı biz bu kadar şehit vermezdik. Belki de hiç vermezdik’ denildi. Batıya tayin olan rütbelilerle de görüştüm, bunları söylediler” dedi.
 
hurriyet



Bu haber 747 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,707 µs