En Sıcak Konular

MHP İstanbul eski Milletvekili Mehmet Gül aranıyor

7 Ocak 2008 20:06 tsi
İSTANBUL’da bir suç şebekesine yönelik düzenlenen ‘Matkap’ adı verilen operasyonda, aralarında ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım'ın sağ kolu olarak bilinen Zakir Selvi'nin de bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı. Çete ile bağl

Mehmet Gül’ü aramak için Florya'daki evine giden polisin, evde rastladığı oğlu Şeref Gül'ü ruhsatsız tabanca bulundurmaktan gözaltına aldığı kaydedildi. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yakalanan zanlıların, 1 albay, 1 emniyet müdürü ve 2 polis ile de irtibat halinde olduğu ileri sürüldü. Çete lideri Orhan Aykut’un, AKP Diyarbakır milletvekili İhsan Arslan ve AKP Şırnak milletvekili Abdullah Veli Seyda’ya, ‘Derin devletin adamıyım sizi PKK’dan koruyayım’ diyerek kandırıp menfaat temin ettiği iddia edildi.
     
İstanbul Beşiktaş Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran bir işadamı, Orhan Aykut adlı kişinin kendisini ‘etkin istihbarat görevlisi’ olarak tanıtarak ‘bayrak parası’ adı altında haraç istediği iddiasıyla şikayetçi oldu. Savcılık, bu başvuru üzerine konunun takip edilmesi için Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne talimat verdi. Polis de Orhan Aykut ve adamlarını takibe aldı. Yaklaşık 9 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından önceki gün operasyon düğmesine basıldı.
     
     
YEŞİL’İN SAĞ KOLU
     
Şebekenin lideri olduğu ileri sürülen Orhan Aykut Bahçeşehir’de gözaltına alınırken, mahkeme kararıyla adını Bedirhan Esendik olarak değiştiren ve ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım’a yakınlığıyla gündeme gelen Zakir Selvi ve 2 adamı Beşiktaş’taki Selenium Rezidans'ta yakalandı. Maskeli Özel Harekat timlerinin desteğiyle yapılan operasyonla 12 kişi gözaltına alındı. Zakir Selvi Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursaspor Kulübü Başkanı Erdoğan Bilenser’e yapılan silahlı saldırının azmettiricisi olarak da gündeme gelmişti.
     
     
BİR DE UZMAN ÇAVUŞ VAR
     
Polisin yaptığı operasyon sonucu yakalanan zanlılar arasında, Trabzon İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli uzman çavuş Cahit G.'nin de bulunduğu kaydedildi.
     
Orhan Aksoy tarafından yönlendirilen çetenin yapılan ev ve iş yeri aramalarında 4 tabanca, 6 şarjör, 175 fişek, 1 av tüfeği, 10 kama, 1 telsiz, 13 bilgisayar ile çok sayıda video kaset ve CD ele geçirildi. Çete lideri Orhan Aykut’un en yakın şebeke üyelerine de kendisini ‘derin devletin adamı’ olarak tanıttığı ileri sürüldü. Adam kaçırma, çek senet tahsilatı adam yaralama suçları kapsamında gözaltına alınan zanlıların, 2006 Temmuz ve 2007 Ekim ayında iki kişinin gasp amaçlı tehdit edilmesi, 2005 Eylül ayı ve 2007 Ocak ayında iki kişinin silahla yaralanması ve 2007 Mart ayında bir kişinin tehdit edilmesi olaylarına karıştığı iddia edildi.
     
     
MEHMET GÜL ARANIYOR
     
MHP eski milletvekili Mehmet Gül’ün de çeteyle bağlantılı olduğu iddiasıyla polis tarafından arandığı belirtildi. Mehmet Gül’ü aramak için Florya'daki evine giden polisin, evde rastladığı oğlu Şeref Gül'ü ruhsatsız tabanca bulundurmaktan gözaltına aldığı, Bakırköy Adliyesi'ne çıkartılan Şeref Gül'ün tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı kaydedildi.
     
    
MİLLETVEKİLLERİNE TEZGAH
     
Çete lideri Orhan Aykut’un, AKP Diyarbakır milletvekili İhsan Arslan ve AKP Şırnak milletvekili Abdullah Veli Seyda’yı, ‘Derin devletin adamıyım sizi PKK’dan koruyayım’ diyerek kandırıp, adlarını kullanarak menfaat temin ettiği iddia edildi.
     
     
1 ALBAY, 1 İL EMNİYET MÜDÜRÜ VE 2 POLİS
     
Polisin 9 ay süren takibine şebeke ile doğrudan ve dolaylı olarak bağlantılı 1 albay, 1 il emniyet müdürü, 2 polis de takıldı. Orhan Aykut’un bu kişilerin isimlerini kullanarak iş takipçiliği yaptığı ileri sürüldü. Bazı kamu mensuplarının tahsilat işlerine çete elemanları ile beraber gittiği de iddialar arasında yer alıyor. Kamu görevlilerin soruşturma kapsamında ifadelerinin alınarak haklarında yasal işlem yapılacağı bildirildi.
     
     
10 ZANLI ADLİYEDE
     
Aralarında Zakir Selvi ve uzman çavuş Cahit G.’nin de bulunduğu 10 kişi tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevkedilirken, 2 zanlı polisteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı

milliyet



Bu haber 806 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,355 µs