En Sıcak Konular

İşte 2007'nin en iyi manşeti

8 Ocak 2008 09:45 tsi
İşte 2007'nin en iyi manşeti Aylık pazarlama ve iletişim dergisi MediaCat, son sayısında 2007’nin en iyi 10 gazete manşetini seçti. İşte o manşetler ve 2007'nin bir numarası...

Aylık pazarlama ve iletişim dergisi MediaCat, son sayısında 2007'nin en iyi 10 gazete manşetini seçti.

Hürriyet Gazetesi'nin 24 Ocak 2007 tarihli, "Ülkenden ayrılmadın sevgilim" başlığıyla işlediği Hrant Dink'in cenaze töreni yılın en unutulmaz manşeti seçildi.

Agos Gazetesi çıkışında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Hrant Dink'in cenaze töreninde eşi Rakel Dink'in yaptığı dokunaklı konuşmayı, Rakel Dink'in beyaz güvercinleri uçurduğu bir fotoğrafın üzerinde Hürriyet manşet yapmıştı. Bu manşet yılın en iyi 10 manşeti arasında birinci oldu.

Mevlana da seçildi: 2007'nin en iyi 10 manşeti arasında Hürriyet Gazetesi iki manşet ile boy gösterdi. 8 Eylül 2007 tarihli "Mevlana'nın kemikleri sızladı" manşeti de en iyi 10 manşet arasına girdi. 6 Eylül'de Paris'te düzenlenen Mevlana'yı tanıtma etkinliklerinde Konya İl Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar'ın, Paris Unesco Gösteri Merkezi görevlilerini de şaşkına çeviren oturuşunu Hürriyet gazetesi manşetine taşımıştı.

Yedi üyeli jüri: Dergi yılın en iyi gazete manşetlerini seçebilmek için 7 kişilik bir jüri oluşturdu. MediaCat Genel Müdürü Pelin Özkan, MPR Ajans Başkanı Meral Saçkan, Ülker'in Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdürü Babür Çelebi, Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Haluk Gürgen, Ogilvy & Mather Ajans Başkanı Tibet Sanlıman, gazeteci Uğur Dündar ve Alametifarika Ajans Başkanı Uğurcan Ataoğlu yılın en iyi 10 gazete manşetini seçen jüri üyeleri oldular. Jüri ayrıca 2007'nin en iyi 10 dergi kapağını ve en iyi 10 mizah dergisi kapağını seçtiler.

Radikal'den iki manşet: Radikal Gazetesi de listeye iki manşetle giren gazetelerden oldu. 21 Ocak 2007 tarihli Hrant Dink'in ölümünü duyuran manşet "Ne gerekiyorsa yapılacak. Kanı yerde kalmayacak. Failleri mutlaka bulunacak" klişelerini gündeme getirmişti. Başbakan Erdoğan'ın "Emek hareketini hak ettiği yere ulaştırmak boynumuzun borcudur" sözlerini "Erdoğan'a dün bir haller oldu" manşetiyle veren Radikal, Erdoğan'a Che Guevara tişörtü de giydirmişti. 26 Ağustos 2007 tarihli bu manşet de yılın en iyileri arasına girdi.

Yedi gazete seçildi: Yılın en iyi 10 manşetinin seçildiği listeye 7 gazete girebildi. Hürriyet Gazetesi, Radikal Gazetesi ve Sabah Gazetesi ikişer manşetle listeye girerken; Milliyet, Posta, Akşam ve Star'da birer manşetle boy gösterdi.

Erdoğan'ın boş sayfası en iyi mizah dergisi kapağı

Yılın en iyi mizah dergisi kapağı olarak 'Tayyip Erdoğan'ın Pengueni' başlığını taşıyan 18 Ocak 2007 tarihli boş Penguen kapağı seçildi. Penguen 'Mübarek noelinizi kutlarız', 'Dünya felakete doğru gidiyor', '23 Nisan kutlu olsun', 'Modacı Atıl Kutoğlu Cumhurbaşkanı'nın eşinin türbanını modernleştirmek için 10 tasarım yapar', 'Cumhurbaşkanlığı resepsiyonu' kapaklarıyla da listeye girdi. Leman 'Başbakanın oğlu gemi sahibi oldu' ve 'İmparator Akpolyon Tayyoparte' kapaklarıyla, Fermuar 'Dindar Sürpriz' ve Uykusuz 'İsmail geçersiz bir işlem yürüttü ve kapatılacak' kapaklarıyla en iyiler arasında yer aldı.

aktifhaber



Bu haber 539 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,019 µs