En Sıcak Konular

Obama'nın Hillary'e nazire sorusu!

8 Ocak 2008 10:11 tsi
Obama'nın Hillary'e nazire sorusu! ABD Başkanlık seçimleri hızla sürerken, siyah Başkan adayı Barack Obama'nın 9 puan gerisinde kalan eski First Lady Hillary Clinton, Obama'nın bir sorusu üzerine basın karşısında ağlamamak için kendini zor tuttu! İşte Obama'nın Clinton'a yönelttiği naz

Başkanlık yarışında siyahi aday Barack Obama'nın gerisinde kalan eski First Lady Hillary Clinton, basının karşısında ağlamamak için kendini zor tuttu. İlk önseçimin yapıldığı Iowa'da Obama'ya yenilen ve anketlerde de yine siyahi adayın 9 puan gerisinde kaldığı görülen Clinton, gazetecilerin 'Kendinizi nasıl hissediyorsunuz?' sorusu üzerine, sesi titreyerek, "Kolay değil. Bu yaptığıma böylesine tutkuyla inanmasaydım, yapamazdım" dedi. Umulmadık bir şekilde yarışı önde götüren Obama'nın böyle gitmesi durumunda Amerika'da "siyah devrimi" gerçekleştireceği belirtiliyor.

ABD'de başkanlık yarışı kızışıyor. İkinci önseçim bugün New Hampshire eyaletinde yapılacak. Adaylar son günü seçmen ile buluşarak ve her fırsatta konuşma yaparak geçirdi. Ancak güne yarışta geride kalan Clinton'un 'duygulu sözleri' damgasını vurdu. Bugün söz konusu eyalette yapılan bir toplantıdan çıkışta gazetecilerin 'Kendinizi nasıl hissediyorsunuz?' şeklindeki sorusu üzerine gözleri dolan ve sesi titreyen Clinton, "Kolay değil. Bu yaptığıma böylesine tutkuyla inanmasaydım, yapamazdım. Bu ülke bana çok şans verdi. Geri gitsin hiç istemem. Bu benim için çok şahsi bir şey. Bu sadece siyasi bir konu değil. Olan biteni görüyorum. Bunu tersine çevirmeliyiz. Bazıları seçimin oyun olduğunu düşünebilir. Fakat bu ülkemiz ve çocuklarımızın geleceği ile ilgili" diye konuştu.

Obama ise Iowa'da elde ettiği zaferin etkisiyle coşkulu konuşmalar yaptı. 'Değişim' sloganı ile yola çıkan Obama, "Iowa ayağa kalktı" ve "Değişim zamanı geldi" şeklinde sloganlar atarak, "Şimdi Amerika'ya değişimi getirme sırası New Hampshire'da" şeklinde konuştu. Obama, kararsız seçmeni de hedeflediğini ifade etti.

Cumhuriyetçi adaylardan John McCain ise "Bu ülkenin geleceği konusunda iyimserim. Liderlik yapabileceğime inanıyorum" diye konuştu. Diğer aday Mitt Romney, başkan olduğu zaman değişim sözü verdi.

AMERİKA'DA SİYAH DEVRİME DOĞRU

Öte yandan son anketlerde Obama liderliğini sürdürüyor. İşte o anketler:
Amerikan Araştırma Grubu: Demokratlar, Obama yüzde 39, Clinton yüzde 28, John Edwards yüzde 22, Bill Richardson yüzde 4, Mike Gravel yüzde 2. Cumhuriyetçiler, Dennis McCain yüzde 35, Romney üzde 27, Mike Huckabee yüzde 12, Rudy Giuliani yüzde 10, Ron Paul yüzde 7, Duncan Hunter yüzde 2. CNN: Obama yüzde 39, Clinton yüzde 29, Edwards yüzde 16, Richardson, yüzde 7. Cumhuriyetçiler, McCain yüzde 32, Romney yüzde 26, Huckabee yüzde 14, Giuliani yüzde 11, Paul yüzde 10. 3 Ocak'ta yapılan ilk önseçimde Demokratlar'dan Obama yüzde 38, Edwards yüzde 30, Clinton yüzde 29, Cumhuriyetçilerden Huckabee yüzde 34, Romney yüzde 25 ve McCain yüzde 14 oranında oy almıştı.

Nüfusunun yüzde 95'i beyaz olan Iowa'da birinci olan Obama, "siyah devrim" değerlendirmelerini güçlendirdi. New Hampshire seçimini, Michigan, Nevada, South Carolina ve Florida takip edecek. 'Süper Salı' olarak adlandırılan 5 Şubat'ta ise aralarında California ve New York'un da bulunduğu 23 eyalette önseçim yapılacak.

Son önseçim ise 3 Haziran South Dakota ve Montana eyaletlerinde gerçekleştirilecek. Demokratik Parti adayını 25-28 Ağustos'ta Denver'da, Cumhuriyetçiler ise 1-4 Eylül'de Minneapolis'de seçecek. Seçimler 4 Kasım'da yapılacak, Başkan Bush ise koltuğunu 20 Ocak 2009'da devredecek.

Haber7



Bu haber 489 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,523 µs