En Sıcak Konular

Erdoğan DTP'yi eleştirdi

8 Ocak 2008 12:41 tsi
Erdoğan mahkemenin 'sayın' cezasına kızdı. Mahkemeye çattı.

Başbakan Erdoğan terör örgütü PKK'yı "siyasi oluşum" olarak gören DTP'yi eleştirdi.. "DTP'ye korkunun ecele faydası yoktur" dedi. Erdoğan ayrıca üç kuruşluk cezaya hükmeden mahkemeye de çattı.

Konuşmasına Diyarbakır saldırısıyla başlayan Erdoğan'ın hedefinde terör örgütü PKK ve onu kınamayan DTP vardı. İşte Erdoğan'ın gruptaki konuşması:

O caniler ne elde etti?

Onların kirli ve karanlık eşkalleri Türkiye gün ışığına çıktıkça daha da belirginleşiyor. Ankara'nın kalbini Anadolu'ya vermesi teröristleri tabanını kurutuyor.

Diyarbakır'da alçakça bir cinayete kurban gitmişlerdir. Çocuklarımız nur içinde yatsınlar. O bedenler aramızdan ayrıldı. O caniler azmettirenler ne elde ettiler? Hangi ideallerini gerçekleştirdiler?

DTP Meclis'te ne iş görüyor?

Terör örgütü siyasi görtülenmedir diyen zihniyet bu çatı altında ne iş görüyor? Madem öyle size ne gerek var?. Neden hala tavrınızı ortaya koyamıyorsunuz? Siz korktukça korkunun ecele faydası yok. Terör akıl kilitlenmesidir.

Maskeli şifreler çözüldü

Maskeli şifreleri çözülmüştür ve uluslararası camia bunu görmüştür. Bu vatanın bütün evlatları bir ve beraberdir. Türkiye vatandaşın mutluluğu için geriye adım atmayacaktır. Demokrasinin çıtası olduğunca yükselmiştir.

Türkiye 30 yıldır ayrılıkçı terörle mücadele ediyor. Terörle mücadeleden asla taviz vermeden meseleleri açık ve şeffaf biçimde konuşmaya devam edeceğiz. Demokrasinin esası şiddeti reddetmektir.

Bölge halkı "bu acı bitsin" diyor

Terör çıkmaz yoldur. Hayırlı hiçbir amaca hizmet edemezler. Terör her türlü gelişmenin önünde en büyük engeldir. Bölge halkı artık acının dinmesini istiyor. Kiminle görüşürsek "bu terör bitsin" diyor. Huzur ve istikrardan yana tavır koyuyorlar.

Varsa çözüm onu söyle

Türkiye'nin hamuru ahlakla hoşgörüyle yoğrulmuştur. Bu eylem bölgedeki insan profilini yansıtmamaktadır. Canice eylemler bölge halkının karakterinden nasibini alamamış kişilerdir. İnsani özelliklerini bu kadar yitirenler bölge halkını temsil edemez. Ortak akla açığız. Ama ortada görüneni konumak siyaset değil. Varsa çözüm onu söyle. Yoksa benim milletim bunu yutmuyor.

Devlet sırrına yeni tanım

Tasarı devlet sırrı kavramının sınırlarını çiziyor. Devlet sırrı kavramı zaman zaman istismar edildi. Neyin devlet sırrı olduğuna veya olmadığına dair bir ölçünün olması gerekir. Devlet şeffaf olmalı ancak bunun da sınırı olmalı. Bu önemli yasa tasarısını Meclis'ten geçeceğine inanıyorum.

Gurbetçilerin hakkı verilecek

Bankacılık faaliyetleri güvenlik bir yapıya kavuşacak. Afet ve acil durum yönetimi kurumu oluşturulacak. Yönetim tek merkezden yapılacak. Seçmen kütükleri yenilecek. Tasarıyla yurtdışındaki gurbetçilerin oy kullanma yöntemleri belirlenecek. Gurbette yaşayan vatandaşların çok önemli bir talebini yerine getirilecek.

Sınırsız özgürlük olmaz

Alman televizyonunun yayını Alevi vatandaşlarımızı olduğu kadar aile geleneklerine bağlı bütün vatandaşlarımızı üzdü. Yayın özgürlüğü insan özgürlüğünün çignenmesine mazeret teşkil edemez. Sınırsız özgürlük hiçbir yerde olamaz. Benim özgürlük alanıma giremez, hakaret edemez. Ama şimdi çıkarmışlar hakaret değil ağır eleştiri. Ama kendilerine döndüğü zaman

3 kuruşluk manevi tazminat davası

Neymiş 3 kuruşluk manevi tazminat davası.. Adalet mülkün esası diyorsak bu yerine getirilmeli. Üç kuruşluk manevi tazminat cezası. Olmaz böyle şey. Hukuk bu kadar zedelenmemeli. Mahkum edileceksem hakkıyla yapılmalı. Nefisleri tatmin etmek için verilmez.

 İnternet haber



Bu haber 372 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,984 µs