En Sıcak Konular

PKK'dan çirkin patlama savunması

8 Ocak 2008 12:53 tsi
PKK internet sitesinden Diyarbakır'daki patlamayı üstlendi. Ancak hayatını kaybeden dersane öğrencileriyle ilgili ifadeleri oldukça çirkindi.

PKK internet sitesinde yaptığı açıklamada kullandığı sözcüklerle terörün çirkin yüzünü bir kez daha sergilerken, utanmaz bir üslup kullanmaktan da çekinmedi.

PKK, patlamada ölen çocuklar için 'askerler halk arasında böyle dolaşmamalı' derken, bombacıların kendi insiyatifi ile hareket ettiğini ileri sürdü.

Bölücü örgütün sitesinde, bugün yapılan açıklamada ayrıntı vermedi ancak, ikisi çocuk 5 kişinin öldüğü ve her kesimden büyük tepki çeken bombalı katliam için, iki ayrı yazıda patlamalardan övgüyle bahsedildi.

Bölücü örgütün yaptığı açıklama şöyle:
"3 Ocak 2007 tarihinde Amed'in Yenişehir semtinde pilotların da içinde olduğu subayları taşıyan askeri araca yönelik gerçekleşen eylem güçlerimize bağlı bir birimin kendi inisiyatifi ile gerçekleştirilmiş olma ihtimali mevcuttur. Bu eyleme ilişkin net bilgiler karargahımıza henüz ulaşmamıştır. Konu ile ilgili araştırmalarımızın sonuçları netleşince, bu sonuçları kamuoyu ile paylaşacağımızı belirtiyoruz." Öte yandan aynı sitede, patlaması ile ilgili yapılan bir yorumda ise şu çirkin açıklama yeraldı:

"Tabi ki yaşayan olayda genç öğrencilerinde ölmesi üzücü olmuştur. Bu son olayda askerin ne kadar sivillerin yaşamını tehlikeye attığına bir örnek. Savaş halinde olan bir gücün böyle rahatça halkın yaşadığı mekanlarda sivil otobüslerle dolaşmaları, sivil halk için bir tehlikedir."

Aktif haber



Bu haber 525 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,249 µs