En Sıcak Konular

Erdoğan: Teröre karşı demokrasi!

8 Ocak 2008 13:05 tsi
Erdoğan: Teröre karşı demokrasi! Partisinin Meclis Grubunda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütünün şiddet eylemlerini değerlendirdi. Toplumsal sorunların siyasetle çözülmesi gerektiğini belirten Erdoğan, siyasetin şiddeti dışladığını ve terörle hiçbir sorunun çözülemeyece

Başbakan Erdoğan, AK Parti Meclis Grubu'nda partililere seslendi. Erdoğan'ın açıklamaları özetle şöyleydi.

Terörün maskesini çıkardık. Aklın yoluna mayın döşeyenler bertaraf olcaktır. Türkiye artık o eski günlerin Türkiye'si değildir. Demokrasinin çıtası oldukça yükselmiştir. Geriye doğru bir tek adım atılmayacaktır. Daha çok refah ve demokrasi yürüyüşümüz kesintiye uğramayacaktır. Toplumsal sorunları siyasetle çözeceğiz. Türkiye 30 yıldır ayrılıkçı terör örgütü ile mücade ediyor. Terörle mücadeledeki bu süreçte asla taviz verilmemiştir verilmeyecektir. Siyasetin esası şiddeti dışlar.. Demokrasinin esası terörü kabul etmez. Demokrasi ve hukuk aslolandır. Milletimizi ve devletimizi bir bütün olarak görüyoruz. Birlik ve beraberlik ruhunuz Türkiye'ye hakim olmalıdır. Her türlü önyergıları sorgulayarak büyük mesafeler aldık. Milletimizle birlikte yürümeye azami özen gösteriyoruz. Terörü ve şiddeti mutlak suretle dışlıyoruz. meseleleri konuşarak karşılıklı masa etrafında toplanarak çözebiliriz. Terörle hiç bir mesele çözülemez. Terör çıkmaz yoldur. Terörü bir yöntem olarak onaylayanlar terörün vahşi yüzüne ortak olurlar.

Terör ekonomik siyasi açılımın önünde engeldir. Artık bu kan ve gözyaşı dinsin diyoruz. Bölge halkı bunun açık bir şekilde desteklemektedir.

Diyarbakır'ın ortasına bomba patlatarak şehri kana bulamanın nasıl bir insani yönü olabilir. Bu alçaklıktır. Bu insanlığını yitirenleri bölge inasnının insani haklarının nasıl savunucusu olabilir.

DTP meşru ve gayrı meşru alanda aynı anda olamaz. Vatandaşımızın kalbı sadece birlikten yanadır.

Terörle mücadelede söyleyecekleri olanlar bize çözüme yönelik önerilerde bulunsunlar. Ortak aklı oluşturmaya hazırız. Ortada görüneni konuşmak hiç bir zaman siyaset yapmak değildir. Yoksa yaşananları banda dönüştürüp söyleyerek yapılanları artık milletimiz yutmuyor.

Her milletin sır niteliği taşıyan bilgi ve belgeleri vardır. Bunlar bir ülkenin güvenliği açısından önemlidir ve açıklanamaz. Devlet sırrı konusu zaman zaman istismar edilmiştir. Yeni yasa tasarımız bunun önüne geçilecek düzenlemedir. Bu vatandaşın bilgi alma hakkını kısıtlama değildir. Devletin karanlık yüzünün aydınlatacak bir çalışmadır. Devletin kurumlarının daha şeffaf bir çalışma şekline dönüşmesinin ilk adımıdır.

Bankaların fonlara devredildiği, kara paraların aklandığı, ihalelere fesatların karışıldığı, devletin hortumlandığı dönemler geride kaldı. Geçmiş hükümetler bu olanların kendi dönemlerinde olmadığını iddia ediliyor. Geçmişte bu hükümetin kaynakları talan edilirken bazıları bu suçlara ortak oldu. Bugün haksız kazanca dur diyen bir hükümet işbaşındadır. yolsuzluğa göz yumanlar bedelini en ağır şekilde ödemiştir. Bankacılık faaliyetlerini ticari bir yapıya kavuşacağı bir yasa üzerinde çalışılıyor.

Zaman zaman yaşadığımız afetler konusunda da önemli adımlar tıyoruz. Afet ve acil durum yönetimi tek merkezden yapılacak. Devlet devletse zor günde kendini gösterir. Geç kalmayacak zor zamanda kendini gösterecek.

Haber7



Bu haber 164 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,072 µs