Ortadoğu turunu Bush'a zindan edin | " /> Ortadoğu turunu Bush'a zindan edin | "/>

En Sıcak Konular

Ortadoğu turunu Bush'a zindan edin

8 Ocak 2008 13:39 tsi
Ortadoğu turunu Bush'a zindan edin Giderayak gönlünü "Ortadoğu'da barış" ülküsüne kaptıran ABD Başkanı George W. Bush, yedi yıllık iktidar döneminde ilk kez bölge turuna çıkarken, El Kaide örgütü yandaşlarına "Bush'u bombalarla karşılayın" çağrısında bulundu.

Ortadoğu ve Körfez ülkelerini kapsayan turu dahilinde geçen ay Annapolis'te somut temeli olmadan başlatılan 'barış süreci'ne ve İran'a yönelik yaptırımlara destek arayacak olan Bush'un yarınki ilk durağıİsrail olacak. Bir internet sitesinde El Kaide imzasıyla yayımlanan mesajda ise, "Bush'u çiçeklerle değil bombalar ve bomba yüklü araçlarla karşılayın" denildi. Gaz-ze Şeridi'ni kontrolü altında tutan Hamas da, Bush'un Ortadoğu ziyaretinin İran'la ilgili olduğunu öne sürerek Bush'un esas amacının İsrail-Filistin sorununun çözümü olmaktan ziyade, İran'ı hedef göstermek olduğunu savundu.

İSRAİL, GAZZE'NİN ELEKTRİĞİNİ KESTİ
Son aylarda tıpkı ABD gibi "bölgede barış" söylemleriyle öne çıkan, ancak Kudüs'teki yasadışı yerleşim politikalarına devam edileceğine yönelik açıklamaları akabinde Filistin tarafından "barış umutlarını başlamadan bitirmekle" eleştirilen İsrail de, geçen yıldan bu yana Hamas kontrolünde olan 1 buçuk milyon nüfuslu Gaz-ze Şeridi'ne verdiği yakıt desteğini azaltma kararı aldı. Bu uygulama, bölgede günde 8 ila 12'şer saat elektrik kesintisine yol açacak. İsrailli yetkililer, elektrik kesintilerinin esas amacının, Hamas militanlarının roket saldırılarını zayıflatmak olduğunu savundu. Gazze Şeridi'nde kullanılan yakıtın yarısı İsrail tarafından karşılanıyor ve bu yakıtın yüzde 6o'ı elektrik için kullanılıyor. Gazze halihazırda İsrail'in yaptırımları nedeniyle gıda ve ilaç sıkıntısı da yaşıyor.

 Birgün



Bu haber 136 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,159 µs