En Sıcak Konular

'Butto'nun katili teşhis edildi'

8 Ocak 2008 17:10 tsi
'Butto'nun katili teşhis edildi' 
Butto konuşurken yanında şüpheli hareketlerde bulunduğu görüntülerde tespit edildikten sonra kayıplara karışan şüphelinin Butto'nun yeni işe aldığı bir görevli olduğu belirtildi.

Pakistan eski Başbakanı Benazir Butto'ya saldıranın kimliğinin tespit edildiği ileri sürüldü.

Saldırganın, 27 Aralık'ta Pakistan'ın başkenti İslamabad'ın 30 kilometre güneyindeki Ravalpindi şehrinde gerçekleşen suikastte öldüğüne inanılıyordu.

Yerel bir televizyonun dün geceki haberinde, Pakistan polisinin saldırganın yaşadığına inandığı Kuzey Batı Cephesi Eyaleti'ndeki Swabi şehrinde baskınlar düzenlediğini ve bazı kişileri tutukladığını bildirdi.

Bu arada, Pakistan Halk Partisi (PPP) çalışanları, geçen hafta Benazir Butto Ravalpindi'de konuşma yaparken öldürülen eski başbakanın firari bir hizmetçisinin davranışlardan kuşku duyduklarını söylediler.

Görüntülerde Butto'nun yakınında sergilediği şüpheli davranışları tespit edilmesinden beri Halid Şahinsah'ın gizlendiği belirtildi.

Butto'nun, güvenlik danışmanı Rahman Malik'in tavsiyesi üzerine Şahinsah'ı (Shahinshah) işe aldığı kaydedildi.

Butto seçim mitinginde konuşurken Şahinşah'ın eski başbakanın solunda ayakta durduğu ve bu sırada parmağını boğazına götürerek boğazı kesme işareti verdiği belirtildi.

Şüpheli davranışların ihmal edilemeyeceğini söyleyen güvenlik yetkilileri, yerel The News televizyonuna, Şahinsah'ın tutuklanmasının bir çok sorunun cevaplanmasını sağlayacağını ifade ettiler.

PPP çalışanlarının ifadesine göre, Butto'nun konuşmasının ardından, Şahinsah eski başbakanın kurşun geçirmez otomobiline binmekte acele etti ve eski başbakana kapıyı açık tutmadı. Butto'ya suikasten sonra, Şahinsah Zerdari'nin İslamabad'taki evinde iki gün kaldı. Fakat Butto'nun Sind eyaletindeki Nadero köyünde yapılan cenaze törenine katılmadı. Oraya ancak ölümünden üç gün sonra gitti.

Öte yandan, Pakistan geçici İçişleri Bakanı Hamid Navaz Han, İngiltere'den cinayeti soruşturmak için gelen Scotland Yard'dan gelen ekibin araştırmalarını yaparken "tamamen özgür" olduğunu söyledi.

Dünya bülteni



Bu haber 215 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,618 µs