En Sıcak Konular

Ulusoy ve ekibi için suç duyurusu

8 Ocak 2008 19:27 tsi
Ulusoy ve ekibi için suç duyurusu İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Kayserispor Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Avukat Necdet Budak tarafından hazırlanarak, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına verilen suç duyurusu dilekçesinde, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Derneği, Kayserispor Kulübü Derneği ile dernek başkanları Göksel Gümüşdağ ve Recep Mamur ''müşteki'' sıfatıyla, TFF Başkanı Haluk Ulusoy, başkan vekili Affan Keçeci, Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Kemal Ünsal, Cihangir Onger, Erdal Batmaz, Mustafa Urhan, İbrahim Usta, Metehan Berktaş, Turan Özen, Ender Alkoçlar, Rafet Kırgız, Tahir Kıran, Eyüphan Eyüpoğlu ve Mustafa Yazıcı ''şüpheli'' sıfatıyla yer aldı. Dilekçede, ''5719 sayılı Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun''un 4 Aralık 2007 tarihinde yürürlüğe girdiği hatırlatıldı.

Bu kanunun geçici 1. maddesi uyarınca TFF'nin, bu kanunun yürürlüğe girmesinin ardından 30 gün içinde genel kurul toplantısı yapması gerektiği belirtilen dilekçede, toplantıda ana statünün, kanunda yer alan düzenlemelere uyumlu hale getirilerek genel kurul onayına sunulması gerektiği anlatıldı. Dilekçede, aynı maddenin ''Federasyon başkanı ile yönetim ve denetim kurulu üyelerinin yenilenip yenilenmeyeceği, ad okunarak veya gizli oylama ile yapılır. Oylamanın nasıl yapılacağına genel kurul karar verir'' hükmünü içerdiği bildirildi.

TFF'nin, kanunun yürürlüğe girmesinin ardından 3 Ocak 2008 tarihine kadar genel kurulu toplantıya çağırması gerektiği savunulan dilekçede, kanunda belirtilen 30 günlük süre içerisinde genel kurulun toplanmadığı anlatıldı.

Dilekçede, bunun üzerine Gümüşdağ ile Mamur'un başvuruda bulundukları Bakırköy 2. Sulh Hukuk Mahkemesinin, genel kurulun toplanmasını sağlamak amacıyla tedbiren 3 kişiyi görevlendirdiği ifade edilerek, ''bu arada TFF Yönetim Kurulunun, kanuni süreyi hiçe sayarak 1 Ocak 2008 tarihinde İstanbul'da yaptığı toplantıda aldığı kararla, 27 Şubat 2008 günü genel kurulun toplantıya çağrılması için hazırlık yapılmasına karar verdiği'' savunuldu.

Dilekçede, şu görüşlere yer verildi: ''Kamu görevlisi sayılan şüpheliler, TCK'nın 257. maddesinde tarif edilen 'görevi ihmal' suçunu işlemişler ve 5719 sayılı yasanın amir hükmünü yerine getirmeyerek Türk futbolunu kaosa sürüklemişler ve kamunun zarar görmesine sebep olmuşlardır. Tüm bu sebepler nazara alınarak şüpheliler hakkında soruşturma yapılarak, fiillerine uyan TCK'nın 257. maddesinin 2. fıkrası gereğince cezalandırılmaları için haklarında kamu davası açılmasına karar verilmesini talep ederiz.''
 



Bu haber 245 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,243 µs